IZLOŽBA U LJUBUŠKOM

Sve ljepote Hercegovine kroz fotoobjektiv - stat' pa gledat'

Foto: Dušan Musa
Izložba fotografija
Foto: Dušan Musa
Izložba fotografija
Foto: Dušan Musa
Izložba fotografija
Foto: Dušan Musa
Izložba fotografija
08.10.2024.
u 20:31
Zanimljivo, autori nisu potpisani, što će reći da su htjeli da izložba od 36 fotografija pod nazivom "Hercegovina" bude njihovo zajedničko djelo
Pogledaj originalni članak

Članovi Udruge HKB "Bilig" iz Ljubuškog, u vremenima kada za fotografiranje postoji niz mogućnosti, izložbom fotografija pokazali su kako je fotografija još uvijek više od uobičajene snimke. Jednostavno, oboružani strpljenjem "lovili" su trenutak, detalj, prigodu, vrijeme…, kako bi napravili što bolju i zanimljiviju fotografiju. U cjelini gledano, stali su negdje između amaterizma i umjetnosti, odnosno, između trenutka i nadahnuća i umjetničke fotografije.

Izložbeni postav predstavila je prof. Slađana Miličević, koja je istaknula ne samo trud nego i znanje autora zahvaljujući čemu su i nastale fotografije za "stat' pa gledat". Zanimljivo, autori nisu potpisani, što će reći da su htjeli da izložba od 36 fotografija pod nazivom "Hercegovina" bude njihovo zajedničko djelo, što je u vremenima naglašenog individualizma za svaku pohvalu.

Prof. Ante Čuvalo, predsjednik Udruge "Bilig", autorima je zahvalio na uspješnoj izložbi, posjetiteljima na dolasku, a donatorima – Gradu Ljubuškom i županijskom Ministarstvu kulture, na podršci. Moderator je bio Ivica Vizentaner. Organizator izložbe fotografija "Hercegovina" je Udruga HKB "Bilig" u suradnji s JU KŠC Ljubuški. U Gradskoj knjižnici u Ljubuškom izložba ostaje otvorena do 14. listopada.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.