U Galeriji Kninskog muzeja otvorena izložba slika Andrijane Mlinarević-Cvetković

U Galeriji Kninskog muzeja otvorena izložba slika Andrijane Mlinarević-Cvetković
17.09.2024.
u 11:00
Pogledaj originalni članak

U Galeriji Kninskog muzeja otvorena je izložba slika naziva "Igra", magistrice slikarstva Andrijane Mlinarević-Cvetković. Profesorica Andrijana, nova ravnateljica Srednje škole Antuna Branka Šimića u Grudama, je izložila djela nastala u protekle četiri godine.

Izložba ostaje otvorena do 2. listopada 2024. godine, a samo otvaranje potvrda je uspjeha ove izložbe, s obzirom na broj ljubitelja umjetnosti koji su tijekom prvog dana otvaranja izložbe došli pogledati Andrijanina umjetnička djela.

- Od početka stvaranja Andrijana se naslanja na sjećanja iz djetinjstva, privrženosti prirodi i zavičaju. Stavlja sebe i vlastitu obitelj u središte zbivanja bilo u izmaštane prostore ili tražeći sigurnost u okrilju prirode i suživotu s neobičnim stvorenjima. Oblike i pojave formira spontano, ovisno o raspoloženju i okolnostima, pri tom zadržavajući  iskrenost i radoznalost djeteta. Autentične karakteristike njenog zavičaja ostaju trajna preokupacija kroz različite cikluse. Ona tako kroz svoje radove istražuje duboku povezanost između čovjeka i prirode, često naglašavajući međusobnu ovisnost koja postoji u prirodnom svijetu. Ovi prizori prirode mogu biti interpretirani i kao refleksija unutarnjeg mira u svijetu koji je često kaotičan i nepredvidiv - kazala je o ovoj izložbi, između ostalog, Ivana Mikulić Sarić, javlja Herc.info.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.