jednostavan recept

Brzi ekleri bez kuhanja tijesta i kreme: Gotovi su za čas

Foto: Pixabay.com
Brzi ekleri bez kuhanja tijesta i kreme: Gotovi su za čas
29.10.2024.
u 20:42
Umjesto kuhanog tijesta koristite kekse piškote, a kremu od vanilije zamijenite jednostavnijom koja se ne kuha
Pogledaj originalni članak

Ekleri su poznata francuska slastica od kuhanog tijesta, punjena kremom od vanilije i prelivena otopljenom čokoladom. Ove slatke zalogaje obožavaju diljem svijeta, a ako nemate vremena napraviti tijesto za eklere, isprobate ovaj recept s YouTubea za brže i jednostavnije eklere. Umjesto kuhanog tijesta koristite kekse piškote, a kremu od vanilije zamijenite jednostavnijom koja se ne kuha.

Sastojci:

100 g mascarpone sira

200 ml slatkog vrhnja

200 g piškota

200 ml mlijeka

150 g čokolade

2 žlice ulja

komadići čokolade

Priprema:

Istucite slatko vrhnje pa dodajte mascarpone i nastavite s mućenjem. Smjesu ulijte u slastičarsku vrećicu ili ako je nemate ulijte u vrećicu za zamrzavanje i izrežite rupu. Uzmite piškote i umočite u mlijeko pa preko njega prelijte nadjev, prenosi Skuhaj.hr.

Stavite na drugu piškotu koju ste umočili u mlijeko. Tako radite dok vam ne ponestane sastojaka. Otopite čokoladu s uljem, pa umočite eklere. Redajte na tacnu, pa staviti u frižider da se stegne. Ukrasite nadjevom i čokoladnim mrvicama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.