Tajna savršenog okusa

Dodajte ovo u kiseli kupus: Ubrzava kiseljenje i sprječava kvarenje

Foto: Shutterstock
Dodajte ovo u kiseli kupus: Ubrzava kiseljenje i sprječava kvarenje
22.10.2024.
u 08:28
Ljubitelji pikantnog okusa mogu dodati ljutu papriku, dok lovorovi listovi doprinose aromatičnom karakteru ovog jela.
Pogledaj originalni članak

Kiseli kupus je niskokalorična namirnica, što ga čini odličnim izborom za one koji žele smanjiti unos kalorija ili održati tjelesnu težinu.

Tajna njegovog savršenog okusa i dugotrajnosti leži u dodavanju hrena. Ova biljka ne samo da ubrzava proces kiseljenja, već i sprječava kvarenje, čime se postiže skladan okus.

Ova ukusna delicija bogata je vitaminima, uključujući vitamin C, A1, kompleks B i vitamin K, a istovremeno sadrži minerale poput kalcija, fosfora, kalija, magnezija i željeza, piše 24sata.hr.

Za dodatnu vizualnu privlačnost, šaka kukuruza može unijeti zlatnožutu notu. Ljubitelji pikantnog okusa mogu dodati ljutu papriku, dok lovorovi listovi doprinose aromatičnom karakteru ovog jela.

Pri pripremi u bačvi, mogu se koristiti vrećice u kojima je narezan i posoljen kupus. Vrećice trebaju biti probušene kako bi slana voda mogla cirkulirati. Postavljanjem vrećica između glavica kupusa omogućuje se optimalno korištenje prostora, a na taj način dobiva se i kupus ribanac iz iste bačve. Ovaj hranjivi sastojak neizostavan je u mnogim tradicionalnim jelima. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.