Jednostavni trikovi

Evo kako oprati zavjese da se ne zgužvaju

Foto: ilustracija
Evo kako oprati zavjese da se ne zgužvaju
24.10.2024.
u 12:59
Nakon pranja, izvadite zavjese iz jastučnica i raširite ih. Lagano ih ocijedite, a zatim zakačite iznad prozora dok su još vlažne
Pogledaj originalni članak

Zavjese izgledaju mnogo ljepše kada su glatke i uredne, a postoje jednostavni načini kako to postići prije i nakon pranja. Ključno je prati ih prema uputama na oznakama za pranje kako bi se spriječilo gužvanje.

Prvo, uklonite prašinu s njih. Kada ih perete u perilici rublja, stavite ih u jastučnicu, ali pazite da ne prepunite bubanj. Zavjese perite na niskoj temperaturi, koristeći minimalnu količinu deterdženta. Postavite centrifugu na najnižu brzinu. Nakon pranja, izvadite zavjese iz jastučnica i raširite ih. Lagano ih ocijedite, a zatim zakačite iznad prozora dok su još vlažne. Otvorite prozore i vrata kako bi se omogućila cirkulacija zraka, što pomaže u sušenju i smanjuje mogućnost gužvanja.

Ako odlučite koristiti sušilicu rublja, odaberite nisku temperaturu i dodajte nekoliko malih ručnika u bubanj. To će spriječiti skupljanje i gužvanje zavjesa, piše Radiosarajevo.ba.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.