odličan recept

Giotto torta bez pečenja: Priprema se brzo i jednostavno i jako je ukusna

Foto: Slatkisvijet.com
Giotto torta bez pečenja: Priprema se brzo i jednostavno i jako je ukusna
14.11.2024.
u 19:09
Pogledaj originalni članak

Donosimo recept za jednu verziju Giotto torte koja se ne peče s podlogom je od keksa i lješnjaka, laganim kremama s bijelom i mliječnom čokoladom i hrskavim krokantom od lješnjaka. Torta se priprema se brzo i jednostavno i jaaaako je ukusna!

Podloga od keksa i lješnjaka
200 g mljevenog keksa
60 g lješnjaka
120 g maslaca

Čokoladne kreme s Mascarpone sirom
500 g Mascarpone sira
300 ml slatkog vrhnja
1 paketić šlagfixa
100 g bijele čokolade
100 g mliječne čokolade
2 pakiranja Giotto kuglica

Dekoracija
malo šlaga
2 pakiranja Giotto kuglica
krokant od lješnjaka

Priprema

Lješnjake tostirajte, ohladite i sameljite. Maslac otopite na laganoj vatri pa pomiješajte s mljevenim keksima i lješnjacima. Pripremljenu smjesu lagano utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm). Prije nego što smjesu stavite u kalup dno namastite maslacem, a rubove kalupa obložite papirom za pečenje, piše Slatkisvijet.

Za pripremu kreme na pari zasebno otopite obje čokolade – bijelu i mliječnu.

U zdjeli izmiksajte slatko vrhnje uz dodatak šlagfixa. Kada postane dovoljno čvrsto dodajte Mascarpone sir pa sve još kratko izmiksajte. Kremu od šlaga i Mascarpone sira podijelite na dva jednaka dijela pa u svaki dio dodajte čokoladu – u jednu kremu bijelu, a u drugu kremu mliječnu čokoladu.

Obje kreme još kratko izmiksajte, tek toliko da se čokolada sjedini s ostatkom kreme.
Dva pakiranja Giotto kuglica sitno nasjeckajte, podijelite na dva dijela i umiješajte u obje kreme.

Na podlogu od keksa i lješnjaka rasporedite svijetlu kremu, a zatim i tamniju kremu. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati, da krema očvrsne. Prije posluživanja tortu možete ukrasiti krokantom od lješnjaka, šlagom i Giotto kuglicama. Dobar tek! :)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.