kobna pogreška

Izgubila je sve udove nakon što je dopustila psu da je liže: Infekcija je brzo napredovala

Foto: Shutterstock
Izgubila je sve udove nakon što je dopustila psu da je liže: Infekcija je brzo napredovala
23.10.2024.
u 07:26
Misteriozna infekcija napadala joj je krvne žile na rukama, nogama i stopalima
Pogledaj originalni članak

Marie Traine, iz američke savezne države Ohio, samo nekoliko dana nakon što se vratila s odmora, morala je uzeti bolovanje jer je imala bolove u leđima i mučnine. Nakon što joj je temperatura stalno rasla i padala, trenerica je poslana na hitnu 10. svibnja 2019. godine. Samo dan kasnije, hitno je prebačena u drugu bolnicu gdje je počela borba za njezin život, piše LADbible.

Zatim je dobila nesnosne bolove u rukama i nogama, a bila je i na aparatu za održavanje na životi jer je teško disala. Dana 13. svibnja rečeno joj je da će zbog misteriozne infekcije koja joj napada krvne žile na rukama, nogama i stopalima sva četiri njezina uda morati biti amputirana da bi preživjela.

Obitelj ju je, da bi im bila u blizini, vratila u bolnicu gdje se Marie prvi put i javila sa simptomima. Na putu iz jedne bolnice u drugu obitelj je primila poziv da Marie ima capnocytophaga canimorsus, bakteriju koja se nalazi u slini mačaka i pasa i može biti kobna za ljude ako su zaraženi. Liječnici misle da joj je bakterija ušla u tijelo kada joj je njezin njemački ovčar polizao ranu na ruci nakon što se vratila s odmora.

Pet godina kasnije, Marie je dobila jedinstvenu mioelektričnu protetiku visoke tehnologije. "Bilo je izazovno. Najteže je bilo naučiti hodati, ali dobro sam, dobro mi ide", rekla je Marie. Dr. Ajay Seth, koji je izvršio amputaciju, rekao je da je infekcija brzo napredovala i da su joj ruke i stopala pocrnjeli. Treneričin suprug Matt, s kojim je u braku 37 godina, rekao je da je pomislio da je nevjerojatno kada je vidio Marie kako hoda. 

"Vidimo svjetlo na kraju tunela, samo prilagodimo ono što trebamo učiniti. Samo je potrebno više planiranja kada želimo nešto napraviti", rekao je Matt. "Vidjeti napredak koji je postigla u pet godina, to je kao čudo, nevjerojatno je koliko je daleko stigla", dodao je dr. Seth.

Za njezino liječenje pokrenuta je kampanja GoFundMe, a cilj je prikupiti 100 tisuća dolara. Trenutno je prikupljena gotovo polovica iznosa. "Ne mogu vjerovati da su svi priskočili u pomoć, pa čak i ljudi koje ne poznajem iz drugih država. Samo ne znam kako da im svima zahvalim", zaključila je Marie.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.