zdravija alternativa

Krumpirići od butternut tikve na koje ćeš se totalno navući

Foto: FREEPIK
Krumpirići od butternut tikve na koje ćeš se totalno navući
29.11.2024.
u 13:56
Savršeno hrskavi pečeni krumpirići od butternut tikve gotovi su za samo 40 minuta, a toliko su fini da ćeš zaboraviti pomfrit
Pogledaj originalni članak

Svi volimo pržene krumpiriće – hrskave, vruće, slane… Ali znamo i da se ne treba samo tako prepuštati gastro užicima. Ili možda ipak treba, pogotovo ako pronađeš savršenu zdraviju alternativu. Ovi 'krumpirići' od butternut tikve su upravo to – bogati su vlaknima, vitaminima i nevjerojatnim okusom. Slični su kombinaciji između krumpirića od batata i tikvica, ali uz pravilnu pripremu mogu biti još hrskaviji.

Uz samo nekoliko sastojaka i trikova, tvoji butternut krumpirići postat će zvijezda stola, bilo da ih poslužuješ uz ribu, hamburgere ili pečenu piletinu. Najbolje ih je jesti čim izađu iz pećnice kako bi zadržali hrskavost, a možeš ih dodatno začiniti omiljenim umakom od češnjaka, kečapom ili domaćom majonezom sa začinskim biljem.

SASTOJCI

  • butternut bundeva 1 kom
  • gustin (kukuruzni škrob) 3 žlica
  • maslinovo ulje 3 žlica
  • češnjak u prahu 1 žličica
  • paprika 0,50 žličica
  • timijan 0,50 žličica
  • morska sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • majoneza

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 220°C i obloži dva velika lima papirom za pečenje.
  2. Narezane štapiće butternut tikve stavi u veliku zdjelu i pažljivo ih osuši papirnatim ručnikom. Pospi kukuruzni škrob po tikvi i rukama ih uvaljaj tako da se ravnomjerno oblože.
  3. Tikvu prebaci u cjedilo i lagano protresi kako bi uklonio višak kukuruznog škroba.
  4. Vrati tikvu u zdjelu i dodaj maslinovo ulje, češnjak u prahu, papriku i suhi timijan. Dobro promiješaj kako bi se svi začini ravnomjerno rasporedili.
  5. Štapiće tikve posloži u jednom sloju na pripremljene limove, pazeći da se ne preklapaju jer će postati mekani.
  6. Peci 30-35 minuta, okrećući ih na pola vremena pečenja, dok ne postanu mekani iznutra i hrskavi izvana. Ohladi ih 5-10 minuta prije posluživanja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.