Ako planirate popiti tijekom blagdanskog razdoblja, pročitajte ovo jer vam može pomoći da izbjegnete neugodan mamurluk. Evo svega što trebate znati.
Od kuhanog vina do pjenušavih pića, izbor za proslavu je ogroman. Jedini problem je što, ako nismo pažljivi, možemo završiti s glavoboljom.Srećom, jedna liječnica podijelila je svoje glavne savjete kako biste izbjegli buđenje s glavoboljom.
Dr. Neena Chandrasekara otkrila je svoju najbolju preporuku.
Preporučuje konzumaciju jednog mliječnog proizvoda prije nego što krenete piti. I suprotno popularnom vjerovanju, to nije mlijeko.
“Ako idete vani na piće, jedenje sira prije konzumacije alkohola može smanjiti rizik od mamurluka.”, izjavila je dr. Neena za Mirror:
“Razlog za to je što sir sadrži puno proteina, masti i složenih ugljikohidrata koji mogu obložiti želudac, čime se smanjuje apsorpcija alkohola”, dodala je, prenosi N1.
Sir također pomaže tijelu da bolje metabolizira alkohol i sprječava oštećenje jetre. Osim toga, nadoknađuje hranjive tvari jer je bogat vitaminom B i kalcijem – hranjivim tvarima koje se iscrpljuju iz tijela tijekom konzumacije alkohola.