idealna blagdanska poslastica

Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu

Foto: Slatki svijet
Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu
VL
Autor
Vecernji.hr
13.04.2025.
u 15:25
Pogledaj originalni članak

Linceri, lijepljeni prhki keksići s marmeladom, nezaobilazni su dio blagdanskog stola. Popularna blogerica pobrinula se da im podari novo uskrsno ruho.

Povodom uskrsnih slatkih priprema ponavljamo recept Jannette Razum s bloga Slatki svijet, koja nam donosi recept za izradu veselih uskrsnih lincera u obliku jaja, piše Zadovoljna.hr.

Za izradu tradicionalnih prhkih keksa u novom ruhu potrebno je samo malo volje i truda, a rezultat će sigurno razveseliti sve ukućane.

Uskrsni linceri - sastojci:

  • 300 g glatkog brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 180 g hladnog maslaca
  • 1 jaje
  • naribana korica 1/2 većeg limuna
  • 2 žlice limunova soka
  • prstohvat soli
  • marmelada od marelica
  • šećer u prahu

Uskrsni linceri - priprema:

  1. U većoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer u prahu, vanilin šećer, sol i na kockice narezan hladni maslac.
  2. Maslac prstima utrljajte u brašno tako da dobijete mrvičastu smjesu.
  3. U smjesu dodajte jaje i dvije žlice limunova soka pa umijesite glatko tijesto. Ako vam je tijesto suho i mrvi se, dodajte još malo limunova soka.
  4. Tijesto omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na sat vremena.
  5. Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte direktno na papiru za pečenje.
  6. Izrežite keksiće modlicom u obliku jaja, a svakom drugom napravite rupu.
  7. Kekse pecite 5-7 minuta na 180 °C, ovisno o pećnici.
  8. Ohlađene kekse spajajte marmeladom od marelica i posipajte šećerom u prahu.

Savjet plus:

  • Ako nemate modlicu u obliku jaja, uzmite standardnu, okruglu za kekse i lagano je rukama spljoštite da dobije jajasti oblik.
  • Manju rupu na keksima izrezujte malom okruglom modlicom, čepom od ulja, soka ili obrnutom stranom nastavka za dekoriranje torti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.