donosimo recept

Puding od smokava omiljeni je božićni kolač Boba Dylana

Foto: BestImage/PIXSELL; California Figs/Pinterest
Puding od smokava omiljeni je božićni kolač Boba Dylana
18.12.2024.
u 18:22
Slavni kantautor Bob Dylan ne čini nam se baš kao božićni tip. No prevarili smo se - jedan od najvećih glazbenika ima božićni album, pa čak i svoj omiljeni božićni kolač. A mi imamo recept Boba Dylana za božićni puding od smokava
Pogledaj originalni članak

Svi će se složiti, slavni 83-godišnji američki kantautor Bob Dylan na prvu definitivno nije božićni tip. No 2009. izdao je odličan božićni album "Christmas In The Heart" na kojem je 15 božićnih klasika u njegovoj osebujnoj interpretaciji, dok je o božićnom duhu, darovima, božićnoj glazbi, pa čak i pečenju božićnih kolača još 2006. pričao u dvosatnom radijskom specijalu "Christmas & New Year", piše miss gastro.

Spomenuti specijal "Christmas & New Year" nedavno je ponovno iskopan iz arhive i postao pravi hit, a posebno dio u kojem legendarni Bob Dylan priča o pečenju svog omiljenog božićnog deserta, a to je - tradicionalni božićni puding od smokava. Slavni glazbenik ispričao je ponešto i o povijesti ovog kolača...

"Ogladnim i dok samo pričam o ovom desertu... Zgrabite olovku i papir, uskoro će vam trebati. Puno vas me tražilo da vam otkrijem recept za moj omiljeni božićni kolač - puding od smokava i to ću sada i učiniti, piše miss gastro.

Inače, puding od smokava podrijetlo vuče od zobene kaše koja se počela pripremati u srednjem vijeku. U 16. stoljeću bio je poznat kao puding od šljiva, a sada je to popularni puding od smokava. Volim ovaj recept poslužen s obilnom količinom zlatnog sirupa i custard kreme", ispričao je Dylan. Ako netko od vas nije dograbio olovku i papir, nema veze, jer mi jesmo pa u nastavku donosimo recept Boba Dylana za puding od smokava. Tko bi rekao da Dylan ovako dobro peče kolače... 

SASTOJCI

  • oštro brašno 115 g
  • sol 1 prstohvat
  • krušne mrvice 115 g
  • loj 115 g
  • zimski začini (mješavina - cimet, klinčić, muškatni orašćič, đumbir u prahu...) 1 žličica
  • prašak za pecivo 1 žličica
  • tamni smeđi šećer 85 g
  • suhe smokve 230 g
  • limunova korica 1 kom
  • sok od limuna 1 kom
  • mlijeko 2 žlica
  • jaje 2 kom

POSTUPAK

  1. Prosij brašno i sol te im dodaj ostale suhe sastojke.
  2. Dodaj narezane suhe smokve, limunovu koricu i sok od limuna, mliejko, 2 izmućena jaja i sve dobro izmiješaj. Tijesto mora biti gusto, ali tekuće.
  3. Ulij tijesto u dobro namašćen kalup za puding.
  4. Kalup dobro zatvori i pusti da se kuha na pari oko 3 sata.

"Volim ovaj recept poslužen s obilnom količinom zlatnog sirupa (gusti šećerni sirup jantarne boje) i custard kreme (engleska krema od jaja)", poručuje Bob Dylan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.