mljac!

Slano pecivo sa sirom: Nemoguće se zasititi

Foto: blog Sunčane staze
Slano pecivo sa sirom: Nemoguće se zasititi
02.11.2024.
u 14:21
Pogledaj originalni članak

Ova peciva možete poslužiti kao samostalan obrok, ali i prilog uz mezu kad vam dođu gosti, piše zagrebinfo

Sastojci:

  • 500 g maslaca sobne temperature
  • 500 g svježeg kravljeg sira
  • 500 g oštrog brašna
  • 2 čajne žlice morske soli
  • 1 žumanjak
  • 4 žlice sjemenki sezama ili sira ribanca

Priprema:

  • Maslac narežite na komadiće i u posudi pomiješajte mikserom s kravljim sirom, brašnom i soli.
  • Oblikujte u loptu i zamotajte je u prozirnu foliju.
  • Ostavite na hladnome mjestu 2-3 sata, najbolje preko noći.
  • Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu prsta.
  • Izrežite krugove okruglim rezačem promjera oko 4 cm.
  • Preostalo tijesto ponovno razvaljajte (ne više od jednom) i izrežite.
  • Pecivo slažite u razmaku od 2-3 cm na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  • Premažite žumanjkom i pospite sezamom ili ribancem.
  • Pecite u pećnici na 200 °C 10 – 15 minuta dok malo ne porumeni.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.