Ova torta je odlična za manja obiteljska slavlja, a nije je teško pripremiti. Samo pratite upute i bit će odlična.
Sastojci:
4 jaja,
250 g pšeničnog brašna,
100 g maslaca,
200 g šećera,
125 g mljevenog rogača,
žlica griza,
100 ml mlijeka,
4 cijele jabuke,
100 g meda
Priprema:
Od brašna, jednog jaja i jednog žumanjka, šećera i maslaca zamijesite prhko tijesto. Pustite ga da se odmori, a u međuvremenu mljeveni rogač pomiješajte s ostatkom šećera, mlijekom, jajima i grisom u jednoličnu masu. Jabuke ogulite, prepolovite i odstranite koštice žličicom ili nožem za izbadanje, piše 24sata.hr.
Tijesto razvaljajte i prebacite u kalup za torte, uzdignite stranice i u to nalijte smjesu od rogača. Jabuke narežite na ploške i poredajte gore. Stavite u pećnicu na 170 stupnjeva da se peče otprilike jedan sat. Kad je pečeno, izvadite i premažite medom. Kod serviranja dodajte malo tučenog slatkog vrhnja i čokolade po želji.