svilenkasta tekstura i bogatstvo okusa

Uz juhu od celera oporavi se od obilne božićne gozbe

Foto: blog.farmtopeople.com/Pinterest
Uz juhu od celera oporavi se od obilne božićne gozbe
26.12.2024.
u 18:20
Nakon blagdanskog prejedanja posebno pašu lagani obroci kao što je ova divna topla krem juha od celera koja je gotova za samo 35 minuta
Pogledaj originalni članak

Svašta smo pojeli prethodnih dana, i sigurno nam svima paše topla, zdrava juha. A zašto ona ne bi bila od celera, lako dostupnog povrća koje posljednjih godina osvaja svojom svestranošću?! Vjeruj, osvojit će te svilenkasta tekstura ove juhe, ali i njezino bogatstvo okusa, a o benefitima za tvoje zdravlje da ne govorimo…

Navedene količine su dostatne za 4 osobe, a ukupno vrijeme sjeckanja i kuhanja je samo 35 minuta tako da nema isprike da ne skuhaš ovu divnu zimsku krem juhu od celera. Ono što je svakako dobra vijest nakon blagdanskog prejedanja – porcija ove juhe ima samo 168 kalorija.

SASTOJCI

  • maslinovo ulje 1 žlica
  • luk 1 kom
  • celer - korijen 250 g
  • češnjak 1 kom
  • krumpir 250 g
  • povrtni temeljac 500 ml
  • sol
  • papar
  • mlijeko 85 ml
  • vrhnje za kuhanje 70 ml
  • kiselo vrhnje
  • celer - listići
  • celer - stabljika
  • tostirani kruh

POSTUPAK

  1. U veliku posudu dodaj ulje, poprži luk, celer, češnjak i krumpire 10-ak minuta, uz često miješanje.
  2. Dodaj temeljac, posoli i popari.
  3. Pusti da sve skupa ključa oko 20 minuta, odnosno dok krumpir i celer ne omekšaju.
  4. Prebaci sve u blender, blendaj dok ne dobiješ jednoličnu, glatku tekućinu. Vrati juhu u posudu, dodaj mlijeko i vrhnje, pusti da krčka na laganoj vatri.
  5. Juhu posluži s dodacima po želji – žicom kiselog vrhnja, listićima ili nasjeckanom stabljikom celera ili pak krutonima. A možeš te dodatke i kombinirati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.