Prosvjedi u BiH

Pogledajte što je otac preminule bebe iz BIH poručio na koncertu

Foto: Reuters
Carlos Tevez
19.06.2013.
u 07:21
Okupljenima se obratio i otac tromjesečne bebe Berine koja je preminula prije dva dana jer zbog JMBG-a nije mogla dobiti putovnicu da ode u inozemstvo na liječenje.
Pogledaj originalni članak

Nekoliko tisuća građana Sarajeva nazočilo je sinoć koncertu podrške demonstracijama za jedinstveni matični broj građana ispred zgrade Parlamenta BiH. Bendovi Frenkie, Dubioza kolektiv, Letu štuke, Zoster, Skroz i Dvadesetorica svojim su pjesmama slali poruke Parlamentu BiH, a okupljanje je prošlo bez incidenata. Građanai susjedne nam države, ujedinjeni u želji da izbore promjene, jasno i glasno su poručili što misle, javlja B92.

- Ne dozvolimo da još jedno dijete umre zbog nerada parlamentaraca. Imamo podršku stranih i domaćih subjekata, ali samo su građani dio ove priče", poruka je to koju je pročitao izvođač koji je zadnji nastupao na koncertu. 

Okupljenima se obratio i otac tromjesečne bebe Berine koja je preminula prije dva dana jer zbog JMBG-a nije mogla dobiti putovnicu da ode u inozemstvo na liječenje. Poručio je da postoji mogućnost da bi njegova curica i danas bila živa da je lakše mogla dobiti putne isprave i da je imala matični broj na vrijeme.

Podsjetimo, Zakon o JMBG nije na snazi od 12. veljače zbog čega novorođena djeca u BiH nemaju jedinstveni matični broj i ne mogu dobiti osobne dokumente.

Građani koji su sudjelovali u "bebi protestima" u Sarajevu, koji su počeli 5. lipnja, dali su ultimatum parlamentarcima da do 30. lipnja donesu zakon o JMBG.

>>Roditelji preminule Berine: Nisu nam pomogli oni koji su morali

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.