Gluten free

Američka pita s jabukama i cimetom

Američka pita s jabukama i cimetom
06.12.2020.
u 08:40
Pogledaj originalni članak

Jedana divna pita,lagano za pripremiti i bez glutena je, piše korisnica portala Coolinarka.com.

Priprema

  1. 1.

    Za tijesto:

    Brašnu dodati jaje,šećere,prašak za pecivo i otopljeni puter.
    Zamijesiti kašikom.
    Ukoliko je potrebno dodajte još malo brašna.
    Masa treba da se ne lijepi za zdjelu.
    Trećinu tijesta odvojite i zamotajte u pvc foliju i stavite u frižider a preostalo tijesto razvijte i prebacite zajedno s papirom za pečenje u kalup za tart promjera 15 ili 17 cm.

    Fil:

    Na tavi ili duboka šerpa otopiti puter.
    Jabuke sitno nasjeckati,dodati šećere i sok limuna.
    Izmiješati. Na otopljeni puter jabuke istresti i pržiti na srednje jakoj temperaturi oko 2-3 minute.
    Nakon toga dodajte cimet i muškatni orah.
    Promiješajte i poklopite da se kuha oko 12 minuta.
    Povremeno promiješajte.Oko devete minute dodajte 2 čajne kašikice gustina.
    Ostavite još 2-3 minuta da se fino zgusne.
    Nakon toga jabuke blago izgnječiti viljuškom ili spravicom za pire.
    Fil prebacite u kalup na tijesto.
    Poravnajte i pospite još malo šećerom i cimetom.
    Preostali dio tijesta narendajte na krupno i pospite odozgo.
    Pecite na 150-180 stupnjeva ovisno o jačini grijača rerne oko 30-45 minuta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.