SONJA SAVIĆ

Bila je jedna od najljepših jugoslavenskih glumica, a život je tragično okončala okružena špricama

Foto: Youtube Screenshot
SONJA SAVIĆ
Foto: Youtube Screenshot
SONJA SAVIĆ
17.09.2024.
u 08:24
Posljednjih godina života Savić se povukla u sebe i sve se manje bavila glumom. Navodno je patila za svojom generacijom i članovima kultne rock grupe EKV. Često je smatrala da je zanemarena i nedovoljno shvaćena na srpskoj sceni
Pogledaj originalni članak

Da ju nije zadesila tragična sudbina glumica Sonja Savić nedavno bi proslavila  63. rođendan. Sonja je bila jedna od  od najvećih glumačkih zvijezdi bivše Jugoslavije. Mnogi je i danas pamte po njezinoj bezvremenskoj ljepoti, ali i talentu koji je počela pokazivati još kao vrlo mlada djevojka.

Glumom se počela baviti kad joj je bilo 16 godina, a tijekom karijere odigrala je više od 50 filmskih uloga među kojima su i one u filmovima "Život je lep" za koji je nagrađena na filmskom festivalu u Veneciji, "Balkanski špijun", "Mi nismo anđeli" i brojni drugi... Poznata je i po ulozi u popularnoj TV seriji 'Vratit će se rode' u kojoj je odigrala lik Darinke.

Publika ju je obožavala pa ni ne čudi što je njezina tragična sudbina mnoge zavila u crno. Sonja je pronađena mrtva u stanu svojih roditelja 23. rujna 2008. godine u 48. godini života. Obdukcija je pokazala da je nesretna glumica preminula od predoziranja heroinom. Njezinu smrt prijavio je njezin tadašnji partner koji je s njom bio u stanu, a unatoč brzoj reakciji hitne pomoći glumici nije bilo spasa. Djelatnike hitne pomoći navodno je šokirao je prizor koji su zatekli u stanu koji je bio u potpunom kaosu. Na podu su pronađene šprice pomoću kojih su se glumica i njezin partner drogirali, a osim jednog madraca na podu u stanu nije bilo nikakvog namještaja.

Posljednjih godina života Savić se povukla u sebe i sve se manje bavila glumom. Navodno je patila za svojom generacijom i članovima kultne rock grupe EKV. Često je smatrala da je zanemarena i nedovoljno shvaćena na srpskoj sceni. U jednom od posljednjih intervjua prije smrti koji je dala za emisiju Balkanskom ulicom rekla je da je njezin ideal kratka i vesela smrt budući da joj je život izgubio smisao jer nije osnovala obitelj i produžila svoju lozu. Njezina najveća ljubav bio je jazz glazbenik Vlajko Lalić, no razdvojila ih je tragična sudbina. Sonja je imala samo 15 godina kada je upoznala Lalića, a njegova prerana smrt bacila ju je u ponor. 

"Dok sam bila mlada često sam zamišljala da ću biti u braku i imati obitelj s čovjekom kojeg beskrajno volim i kome ću se posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kad sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom”, kazala je svojedobno Sonja o Vlajku koji se 1989. godine utopio na jedrenju.

Sonja Savić danas počiva na groblju u selu Donja Gorevnica, nedaleko od Mrčajevaca.  Nesretna glumica pokopana je u rodnom selu svog oca 25. rujna 2008. godine, a na sprovodu nije bio nitko od njezinih kolega. Unatoč tome što je svojim ulogama zadužila jugoslavensku kinematografiju otišla je sama i zaboravljena.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.