Bernardica pobijedila

Božidar opet napravio skandal, vikao na Darija: 'Želim vidjeti ocjene, dogovorili ste se!'

Božidar opet napravio skandal, vikao na Darija: 'Želim vidjeti ocjene, dogovorili ste se!'
31.12.2022.
u 08:35
Pogledaj originalni članak

Blagdanski specijal u 'Večeri za 5 na selu' došao je svom kraju, a posljednju ovotjednu večeru pripremala je Bernardica iz mjesta Sveti Petar Čvrstec pokraj Križevaca.

Svojim je gostima poslužila tradicionalna blagdanska jela svog kraja - predjelo naziva Ledeno doba, glavno jelo Blagdanski mix i desert Miris tradicije.
Predjelo je dobilo brojne komplimente, glavno jelo hvalili su svi osim Bože kojem je patka bila previše pečena, a sitni kolači svidjeli su se svima. Ivan je za Bernardičina jela dao ocjenu deset jer mu je to bila najbolja 'Večera za 5 na selu' ikad, a najviše ocjene za svoju dragu prijateljicu dali su i Snježana i Dario. Najkritičniji je ponovno bio Božidar koji je dao ocjenu dva i rekao:

- Bernardici bih dao deset, ali me jako povrijedila na prvom susretu kad smo ušli u kombi i to sam joj jako zamjerio. No bez obzira na tako nisku ocjenu, Bernardica je osvojila 32 boda i osvojila 1000 eura. Kad su stigli kod Bernardice, gosti su nazdravili da im dobro prođe ta posljednja večera.

Foto: RTL

- Očekivao sam da će biti i neki kolačići ili kroasani kako sam ja stavio, a nitko od njih nije stavio ništa za sami doček - komentirao je Božo. Hladetinu, nareske i jaja domaćica je poslužila za predjelo, a Dario se svemu oduševljavao. - Bila mi je odlična hladetina - rekla je Snježana, a Ivan dodao: - Izvrsna je bila. Bernardica je željela znati sviđa li se Boži njezin domaći pršut, a on je rekao:
- Pršut kao pršut, nema se tu što posebno pričati.

Dariju je sve bilo brutalno i dodao je kako bi samo predjelo mogao jesti cijelu večer. Bernardica je potom poslužila juhu.
- Klasična pileća juha bez iznutrica, ali bila je ukusna - rekao je Božo. Domaćica je potom poslužila puricu s mlincima, odojak i umak od hrena. - Prava božićna večera - rekao je Ivan, a Dario dodao:

- Patka je bila fenomenalna, mlinci su joj bili taman na granici - niti presuhi, niti presočni.
Božo je rekao kako bi bili bolji da ih je polila s masti od pečenja, a dodao je i da je patka prepečena. Snježana je pohvalila odojka, a Ivan i pečenje i umak od hrena. Za desert je domaćica poslužila ledeni vjetar i sitne kolačiće. Ivan je bio oduševljen tortom, a potom
je pohvalio domaćicu i za suhe kolače. Dariju je i desert bio fenomenalan, a Božo jer rekao:

- Ledena torta kao ledena torta, a suhi kolači su baš bili dobri, nisu bili preslatki, baš su bili taman.

 

Foto: RTL

Snježani su se zvjezdice jako svidjele, pogotovo zato što su bile s cimetom. Nakon poklona došli su svirači i svi su se malo opustili, zapjevali i zaplesali. Uslijedio je najnapetiji trenutak tjedna - proglašenje pobjednika. Na petome mjestu završio je Ivan, na četvrtome Božidar, treći je bio Dario, Snježana druga, a večerašnja je domaćica ovotjedna pobjednica. Svi su čestitali Bernardici, a Božidar je želio znati još neke detalje o poretku.

- Ne pišu ocjene! Kako nema koliko tko bodova ima - zanimalo je Božu.

- Hoću vidjeti kako ste se opet dogovarali - nastavio je Božo, a kad mu je Dario rekao da se nitko nije dogovarao, Božo mu je odgovorio:

- Nemoj pričati gluposti! Znam da si se dogovarao - i sa Snježanom i Bernardicom - a potom ljutit napustio set da bi se ubrzo vratio i još jednom vikao na Darija da se dogovarao za ocjene.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.