Sweet 'n' Salty by Matea

Brzinski kolač s jabukama i bananama

Brzinski kolač s jabukama i bananama
14.11.2020.
u 11:15
Pogledaj originalni članak

Veliki sam ljubitelj popularnog banana kruhai često ga pravim. Ne marim previše za mjere i popis sastojaka budući da podnosi velike varijacije. Stvarno je teško pogriješiti. Ovog puta sam ga upotpunila s jabukama i mogu reći da sam izrazito zadovoljna. Idealna je opcija za doručak, uz šalicu tople kave ili čaja, piše .

Potrebni sastojci:

 
 
  • 2 jabuke
  • 1 zrelija banana
  • 2 jaja
  • 150 grama integralnog brašna
  • 50 grama maslaca sobne temperature
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • Pola žličice praška za pecivo
  • Pola žličice sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Napomene:

  • Koristila sam jabuke sorte Granny Smith koje su po meni najbolje zbog svoje čvršće teksture.
  • Po želji dodati klinčić. Ja sam koristila i mješavinu začina – pumpkin spice, što dodatno obogaćuje aromu, no naravno to nije neophodno.
  • Po želji možete dodati sjeckane orašaste plodove ili sjemenke. Ja ovog puta nisam, no često to napravim.

Priprema:

  1. Jednu i pol jabuku narezati na kockice. Preostala polovica će biti iskorištena za dekoraciju.
  2. Pomiješajte sve suhe sastojke.
  3. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
  4. Žumanjke miksajte skupa s šećerom, dodajte maslac, med, ekstrakt vanilije i bananu koju ste prethodno zgnječili vilicom. Kad ste dobili ujednačenu smjesu, dodajte suhe sastojke i sve dobro izmiješajte.
  5. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i umiješajte ih u smjesu sa žumanjcima.
  6. Smjesu prelijte u duguljasti kalup za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
  7. Preostalu polovicu jabuke narežite na tanke ploške i posložite duž smjese. Pospite s malo smeđeg šećera.
  8. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko pola sata. Kolač je gotov kad čačkalica iz njega iziđe suha.
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.