Knedle možete uvaljati u cimet, prezle, maslac i šećer ili u umak od čokolade. Ukoliko želite u ovoj poslastici uživati i tijekom zime kuglice kestena zamrznite i čuvajte do pravljenja svježih knedli.
Knedle s kestenom
Sastojci (za 2 velike knedle):
50 g krumpira
5 g griza
30 g oštrog brašna
1 jaje + 1 žumanjak
25 g kesten-pirea
50 g tamne čokolade
0,1 l vrhnja za šlag
šećer u prahu
5 g soli
0,1 l ruma
Priprema:
Od krumpira, brašna, griza, jaja, žumanjka zamijesite tijesto. Od kesten-pirea i ruma oblikujte male kuglice koje zatim spojite s gotovim krumpirovim tijestom. Oblikujte u lijepe bule i stavite kuhati u lagano posoljenu vodu. Tamnu čokoladu prelijte toplim vrhnjem koje ste prethodno dobro zasladili šećerom i miješajte dok ne dobijete ganache. Začinite je rumom.