'PLATIT ĆE SIGURNO'

Fanovi Eurosonga: 'Španjolci su plagirali Nedu Ukraden!' Javio nam se i autor njene pjesme

Foto: Instagram
Fanovi Eurosonga: 'Španjolci su plagirali Nedu Ukraden!' Javio nam se i autor njene pjesme
06.02.2024.
u 17:19
Na društvenim mrežama osvanuli su brojni komentari koji tvrde kako je španjolska pjesma "Zorra" plagijat pjesme "Bomba" pjevačice Nede Ukraden.
Pogledaj originalni članak

Španjolska je prošlog vikenda odabrala svoju predstavnicu za ovogodišnji Eurosong. Nebulossa i njena pjesma "Zorra" tražit će pobjedu u Švedskoj u svibnju ove godine. No, sada su se javili brojni obožavatelji ovog prestižnog natjecanja i komentirali kako ih ovogodišnja "Zorra" jako podsjeća na pjesmu "Bomba" s kojom se pjevačica Neda Ukraden 2020. natjecala na Beoviziji, sprskom natjecanju koje odabire pobjednika koji će ih predstavljati na popularnom natjecanju. 

Nebulossa "Zorra":

 

- Španjolci, oprostite, ali mi smo imali Nedu Ukraden još prije četiri godine, pišu na društvenim mrežama i dodaju: - Je li moguće ovo?, Neda je tristo puta bolja od ovog. 

Neda Ukraden "Bomba":

 

Upravo sam se vratila iz Amerike s turneje i nisam imala prilike čuti nijednu pjesmu Eurovizije. Ako je istina da španjolska pjesma podsjeća na moju "Bombu", to je prije svega kompliment, a drugo - platit će sigurno! Saslušat ću, posavjetovati se s autorom i onda odlučiti što učiniti. Hvala na informacijama - rekla je pjevačica za srpski Kurir.

Javio nam se i autor autor pjesme "Bomba" Dušan Bačić, koji je za Večernji list kazao: 

- Osim što se radi o elektro pop pjesmama i što energija španjolske pjevačice sliči Nedinoj energiji, ne bih rekao da se radi o plagijatu, u glazbenom smislu. Prije bih rekao da je ovaj scenski nastup, slučajno ili namjerno, inspiriran Nedinim nastupom na Beoviziji. Vjerojatno je sve to skupa ljubitelje Eurosonga podsjetilo na nastup Nede Ukraden s pjesmom "Bomba".

Ovo nije prvi put da Španjolci inspiraciju traže u Srbiji. Isti slučaj dogodio se i 2022. godine kada je Chanel s pjesmom "SloMo" plagirala srpsku pjevačicu Daru Bubamaru (r. Radojka Adžić) i njenu pjesmu "Ekstravagantno". Tada je Dara napisala na svom Instagram profilu "Malo kopiramo Daru, a?" nakon čega su se uključili srpski tabloidi i objavili kako srpska pjevačica sprema i tužbu protiv španjolskih autora i izvođača, prenosi eurosong.hr. Također, tražila se i diskvalifikacija Španjolske, ali do toga nije došlo te je Chanel završila na trećem mjestu na Eurosongu 2022. godine koji se održao u Torinu u Italiji. 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.