Superpovrće nova je kuharica u izdanju Mozaika knjiga. Privući će baš one koji svakodnevno razmišljaju o povrću, a nisu se pomaknuli dalje od slaganja povrća na salatu ili kuhanja s malo soli...
Donosimo vam recept za fantastičnu tjesteninu s kiselim špinatom i jogurtom - recept koji će vas oduševiti!
SASTOJCI:
- kuhinjska sol
- 400 g tjestenine po izboru
- 450 g ( šalice) običnog jogurta
- 6 žlica kukuruznog brašna (kukuruznog škroba)
- morska sol i svježe mljeveni crni papar
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 5 – 6 tanko narezanih češanja češnjaka
- 1 žličica pahuljica čilija, ili po ukusu
- 300 g krupno narezanog mladog špinata
- 1 žličica naribane limunove korice
- 2 žličice limunovog soka
PRIPREMA:
1. Pustite da veliki lonac pun slane vode prokuha pa kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
2. Stavite jogurt u tavu, dodajte kukuruzno brašno i dosta morske soli te papra pa miješajte dok ne bude ujednačeno. Stavite sa strane.
3. Ugrijte veliku tavu za prženje na srednje jakoj vatri. Dodajte ulje pa češnjak i pržite dok češnjak ne otpusti miris i blago pozlati.
4. Dodajte pahuljice čilija pa ulijte mješavinu s jogurtom. Stalno miješajte i čim se počne kuhati, počnite dodavati nasjeckani špinat, šaku po šaku, puštajući ga da povene u umaku. Čim se špinat sjedini s umakom, maknite tavu s vatre pa umiješajte limunovu koricu i sok. Probajte treba li još začina.
5. Ocijedite kuhanu tjesteninu pa je vratite u tavu i dobro promiješajte s umakom. Odmah poslužite. Alternativno, poslužite umak na tjestenini ili žitaricama koje ste odabrali.