Legendarni nogometaš

Ibrahimović otkrio što mu je radio otac za vrijeme rata u BiH: "Uvijek je to radio"

Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
Zlatan Ibrahimović
Foto: CIRO DE LUCA/REUTERS
Zlatan Ibrahimović
Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović
06.10.2024.
u 08:28
"Tijekom rata svaki dan je stizala vijest o smrti neke osobe koju smo poznavali, moj otac je mnogo patio zbog toga. Mnogo je pomagao izbjeglicama, a mene je pokušao zaštititi. Uvijek je to radio.", ispričao je Ibrahimović.
Pogledaj originalni članak

Legendarni nogometaš podrijetlom iz BiH Zlatan Ibrahimović dosta toga je prošao u djetinjstvu i sve to ga je ojačalo i bilo poticaj da postane jedan od najboljih nogometaša ikad. Ibrahimovićevi roditelji su s naših područja, otac Šefik je iz BiH, a majka Jurga iz Hrvatske. Oni su emigrirali iz Jugoslavije u Švedsku gdje su osnovali obitelj, a sina Zlatan su dobili 1981. godine.

Sa Zlatanom su jedno vrijeme dolazili u Jugoslaviju, da bi poslije toga počeo rat u bivšoj državi, dok su se njih dvoje razveli i danas vode različite živote.Ibrahimović je jednom prilikom u razgovoru za talijanski Corriere della Sera govorio o Jugoslaviji i kako se njegov otac ponašao kad je trajao rat u Bosni i Hercegovini.

"Tijekom rata svaki dan je stizala vijest o smrti neke osobe koju smo poznavali, moj otac je mnogo patio zbog toga. Mnogo je pomagao izbjeglicama, a mene je pokušao zaštititi. Uvijek je to radio. Kad mu je sestra umrla u Švedskoj, nije me pustio u mrtvačnicu.", ispričao je Ibrahimović.

Iako je rođen u Švedskoj, Ibrahimović je poprimio dosta običaja specifičnih za narode koji dolaze s područja bivše Jugoslavije, još uz to odlično vlada s našim jezikom. Tijekom karijere je igrao s brojnim igračima iz BiH, Hrvatske i Srbije te je praktično sa svakim ostao u dobrim odnosima, dok često zna doći u Hrvatsku i Srbiju. 

Inače, Ibrahimović danas ima mnogo bolji odnos s majkom Jurkom nekog s ocem Šefikom. Poznato je da na početku karijere nije želio ni nositi očevo prezime.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.