Pjevačica

Jelena Rozga otkazala koncert u Splitu: 'Tužna sam, dobili smo udarac, šamar'

Jelena Rozga otkazala koncert u Splitu: 'Tužna sam, dobili smo udarac, šamar'
17.01.2023.
u 15:28
Pogledaj originalni članak

- Toliko smo radili na ovom projektu, u Zagrebu je zaista bilo spektakularno, oni koji su bili sigurno će se složiti, ali sve ćemo napraviti da i moji Splićani dožive takav spektakl - rekla je Rozga koja nakon kraja Spaladium Arene još ne zna gdje će pjevati u Splitu

Jelena Rozga veselila se koncertu u rodnom gradu, no sada je morala otkazati nastup koji je bio predviđen u Spaladium Areni 11. veljače. Naime, nakon definitivnog zatvaranja dvorane otkazani su svi koncerti, pa tako i njen. Posljednji koncert u sada već bivšoj dvorani održao je beogradski pjevač Saša Matić, a svima koji su kupili ulaznice za Rozgin nastup bit će vraćen novac.

- Žao mi je najviše zbog moga grada, moga Splita - rekla je pjevačica u eteru radio Dalmacije, no nije znala kazati kada će se održati novi koncert. 

- Ne mogu opisati koliko mi je žao! Čak smo uspjeli da i datum bude isti kao prije 12 godina i sve se lijepo posložilo. Dobili smo udarac, šamar, ne mogu opisati koliko sam tužna! Toliko smo radili na ovom projektu, u Zagrebu je zaista bilo spektakularno, oni koji su bili sigurno će se složiti, ali sve ćemo napraviti da i moji Splićani dožive takav spektakl - rekla je Rozga. 

 
 

Jelena je prije koncerta u Zagrebu za Ekran Večernjeg lista govorila o svojoj karijeri. 

- Ovaj je posao specifičan. Kad bih vam ispričala u kakvim sam sve emocionalnim, ali i zdravstvenim stanjima nasmijana stala pred publiku, ne biste mi možda ni povjerovali. Ne bih to nazvala maskom, naravno da u stvarnom životu nisam uvijek vedra, ali čim stanem na pozornicu i osvijestim taj trenutak, primim i dam energiju ljubavi, svaka težina života čini se lakšom, svaka tuga manjom, svaki problem rješivim.  Iskreno, ja sam se na regionalnoj sceni pozicionirala bez previše kalkuliranja. Ne podilazim ničemu osim svom srcu i onom nekom unutarnjem osjećaju koji mi kaže, to je to, to je taj tekst, to je ta melodija - kazala nam je tada Rozga i prisjetila se svojih početaka, kada je kao 19-godišnjakinja dobila priliku u grupi Magazin.

- U Magazinu sam provela formativne godine života, cijelo jedno desetljeće, i to iskustvo me naravno izgradilo i kao osobu i kao profesionalca. Došla sam u već vrlo uigran tim bez imalo iskustva, i ne bi bilo ni prirodno da postavljam uvjete i dajem savjete. Samopouzdanje dolazi s iskustvom, znanjem, a razdoblje u Magazinu je bio upravo to, vrijeme učenja - rekla je Rozga. 

A učila je za Magazin otpjevavši neke velike hitove, prvi od njih "Suze biserne" na Melodijama hrvatskog Jadrana. Kao što je poznato, grupa Magazin je u eri Jelene Rozge objavila nekoliko albuma prepunih pjesama koje su osvajale publiku. Treba se samo prisjetiti prodaje i popularnosti hitova kao što su: "Minut srca tvog", "Samo navika" i "Nebo boje moje ljubavi". Nakon samo godinu dana u grupi Jelena pjeva na Dori pjesmu "Opijum". Slijedili su novi albumi i pjesme "Ginem", "Na svijetu sve" i "Idi i ne budi ljude". Otpjevala je i pjesme "Kasno je", pa "Ako poludim", "Minus i plus", "S druge strane mjeseca", "Dani su bez broja" i "Ko me zove". Zanimljivo je da je otišla iz Magazina u samostalnu karijeru nakon dva nastupa grupe na Dori, s pjesmom "Nazaret" 2005. i hitom "Oprosti mala" godinu dana poslije.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.