slatki ljetni hit

Kolač s breskvama

Kolač s breskvama
28.07.2024.
u 18:29
Mnogo puta već sam se uvjerila kako su oni najjednostavniji kolači zapravo i najukusniji. Iako volim isprobavati nove stvari i volim ponekad zakomplicirati, uvijek se rado vratim ovim "starinskim" kolačima.
Pogledaj originalni članak

S obzirom na to da je ljeto i sezona breskvi, marelica, nektarina, odlučila sam se za ovaj superbrzi i jednostavni kolač koji možeš na brzinu smućkati dok spremaš ručak i uskoro ćeš imati desert uz popodnevnu kavu. Uz moj mali trik, kolač ostaje sočan. Naime, umjesto da ga posipam šećerom u prahu, premažem ga marmeladom od marelice, i tako dobijem super sočan kolač. Radim ga često s raznim sezonskim voćem - možeš čak i pomiješati nekoliko vrsta voća,piše gastro.24sata

 

  • Sastojci Jaje 2 kom
  • Šećer kristal 200 g
  • Brašno 270 g
  • Jogurt 200 ml
  • Prašak za pecivo 0,50 kom
  • Vanilin šećer 1 kom
  • Limunova korica 1 kom
  • Suncokretovo ulje 100 ml
  • Breskva 500 g
  • Marmelada od marelice 3 žlica

 

Postupak
  • Jaja (cijela) izmutiti pjenasto sa šećerom, dodati ulje i jogurt ili kiselo vrhnje, a zatim postepeno dodavati suhe sastojke i mutiti dok ne dobijete smjesu bez grudica.
  • Smjesu izliti u namašćeni pleh po izboru, i po vrhu poslagati breskve narezane također po želji, na veće ili manje kriške.
  • Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva, na cca 45-50 min.
  • Vruć kolač premazati marmeladom.

 
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.