S obzirom na to da je ljeto i sezona breskvi, marelica, nektarina, odlučila sam se za ovaj superbrzi i jednostavni kolač koji možeš na brzinu smućkati dok spremaš ručak i uskoro ćeš imati desert uz popodnevnu kavu. Uz moj mali trik, kolač ostaje sočan. Naime, umjesto da ga posipam šećerom u prahu, premažem ga marmeladom od marelice, i tako dobijem super sočan kolač. Radim ga često s raznim sezonskim voćem - možeš čak i pomiješati nekoliko vrsta voća,piše gastro.24sata
- Sastojci Jaje 2 kom
- Šećer kristal 200 g
- Brašno 270 g
- Jogurt 200 ml
- Prašak za pecivo 0,50 kom
- Vanilin šećer 1 kom
- Limunova korica 1 kom
- Suncokretovo ulje 100 ml
- Breskva 500 g
- Marmelada od marelice 3 žlica
- Jaja (cijela) izmutiti pjenasto sa šećerom, dodati ulje i jogurt ili kiselo vrhnje, a zatim postepeno dodavati suhe sastojke i mutiti dok ne dobijete smjesu bez grudica.
- Smjesu izliti u namašćeni pleh po izboru, i po vrhu poslagati breskve narezane također po želji, na veće ili manje kriške.
- Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva, na cca 45-50 min.
- Vruć kolač premazati marmeladom.