Želja za slatkim uvijek dođe u nezgodnom trenutku, a posebno je stresna kada vam se uz to jedu i pekarski proizvodi. Ne brinite, ne morate napuštati toplinu svog doma da bi uživali u ovim poslasticama, piše Dnevno.hr. U nastavku donosimo recept za lisnato tijesto punjeno malinama i kremom od sira u kojem ćete uživati nakon samo pola sata pripreme.
Sastojci:
2 lista lisnatog tijesta
brašno za posipanje
200 grama sira
1/3 šalice šećera
pola žličice vanilije
1 šalica malina, očišćenih i posušenih
1 jaje
2 žličice vodeKrema od vanilije:
1 šalica šećera u prahu,
2-4 žličice mlijeka
prstohvat soli
pola žličice vanilije
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Dok se ona grije, umijesite sir, vaniliju i šećer dok smjesa ne postane lagana, pjenasta, ali i glatka. S druge strane, u drugoj posudi istucite jaje i vodu.
Na pobrašnjenoj podlozi izravnajte tijesto pa ga isijecite na kvadratiće. Na svaki kvadratić nanesite kremu od sira pazeći da su rubovi prazni. Dodajte maline pa rubove namažite smjesom jaja i vode.
Poklopite kvadratiće tako da jedan vrh spojite s onim nasuprot, tako da naposljetku tvore trokut. Trokutić zatim premažite smjesom od jaja pa stavite peći.
Pecite 20-ak minuta dok trokutići ne dobiju zlatnu boju pa ih ostavite hladiti.
Dok se oni hlade, pripremite vanilin kremu kojom će prilikom serviranja peciva samo prošarati.
Dobar tek!