Veliki uspjeh

Livanjka i službeno među najboljim slastičarima SAD-a

Livanjka i službeno među najboljim slastičarima SAD-a
10.12.2020.
u 10:57
Pogledaj originalni članak

Vildana Brkić-Bubalo ušla je u četvrtfinale najvećeg natjecanja slastičara u Americi. Radi se o svjetskom online natjecanju “The Gratest Baker”, na kojem je Vildana zauzela visoko šesto mjesto i to među 5.000 natjecatelja. Slastičarka Vildana Brkić-Bubalo je iz Livna u Ameriku došla 1999. godine. Danas, 21 godinu kasnije, prvoklasni je svjetski majstor za pripremu kolača i ostalih poslastica, a na društvenim mrežama zahvalila je svima za podršku.

- Evo ga, 6. mjesto. U četvrtfinalu, opet sam zahvalila svima za support. U polufinale je ušlo 30 ljudi. Hvala svima i ovo je pobjeda doći među 5.000 ljudi, živi i zdravi bili, voli vas Vilda -objavila je Brkić-Bubalo na svom Facebook profilu.

Kako Vildana svoje recepte i nesebično dijeli sa prijateljima i pratiteljima na ovoj društvenoj mreži, tako je nakon ovog velikog uspjeha na američkom natjecanju, objavila i kako ona pravi orahnjaču, prenosi Azra.

Evo recepta za Vildaninu orahnjaču:

600g brašna

100 g putera

1 vrećica germe

Malo soli +2 vrećice vanilija šećera

100 g šećera

300 ml mlijeka

2 žumanjka

Korica od limuna

Sve sastaviti i neka nadođe, a poslije toga podjeliti u 2 role i mazati s nadjevom.

Nadjev:

500 g oraha

100 ml mlijeka, a može i više ovisi kako orah upije pa dodati jos malo

150 g šećera u prahu

ribana kora naranče i limuna

Sve sastojke sastaviti iz nadjeva i zapariti s vrućim mlijekom. Namazati i neka nadođe u tepsiji još malo, a prije toga viljuškom malo namazati žumancetom.

Peći na 200 stupnjeva 10 min pa smanjiti na 180 do 160 i peći jos 30 minuta, na kraju posuti šećer u prahu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.