Hrana i piće

Najlakši kolač s breskvama koji mogu napraviti i najveći amateri u kuhinji

Foto: Shutterstock
Najlakši kolač s breskvama koji mogu napraviti i najveći amateri u kuhinji
30.07.2024.
u 18:30
U receptu se koristi limunova korica – ako pri ruci nemate organski uzgojeni plod koji nije šprican, radije preskočite ovaj korak u pripremi.
Pogledaj originalni članak

Breskve su u sezoni! Iskoristite ove ukusno ljetno voće koje obiluje vitaminima i mineralima i napravite fin desert.

Donosimo vam najlakši recept za kolač s breskvama koje mogu napraviti i najveći amateri u kuhinji. Da biste ga napravili ne treba vam posebna oprema – čak niti mikser.

Sastojke ručno izmiješajte u posudi i prelijte preko očišćenih bresaka te stavite peći u prethodno zagrijanoj pećnici. I to je to!

U receptu se koristi limunova korica – ako pri ruci nemate organski uzgojeni plod koji nije šprican, radije preskočite ovaj korak u pripremi.

Sastojci:

  • 350 g narezanih bresaka
  • 190 g brašna
  • 180 g grčkog jogurta
  • 135 g bijelog šećera + 1 velika žlica šećera
  • 120 ml maslinova ulja
  • 2 velika jaja
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica naribane korice limuna
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • ½ čajne žličice mljevenog cimeta
  • ¼ čajne žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Namastite okrugli kalup za torte promjera 20 centimetara i stavite ga sa strane.
  • U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavite sa strane.
  • U drugoj zdjeli pomiješajte ulje, 135 grama šećera, jaja, jogurt, ekstrakt vanilije, limunov sok i limunovu koricu.
  • Prebacite mješavinu na bazi ulja, jaja i šećera u brašno i promiješajte dok se sastojci ne sljube.
  • Narežite breskve i pospite ih s jednom žlicom šećera i nešto cimeta.
  • Pola bresaka položite na dno pripremljenog kalupa za pečenje. Preko njih prelijte smjesu za kolač, a na vrh poslažite ostatak bresaka.
  • Kolač stavite peći u pećnici oko 50 minuta, odnosno dok nije pečen do kraja. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen prije nego što ga izvadite iz pećnice.
  • Ohladite kolač prije posluživanja. Dobar tek!
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.