borio se s karcinomom

Preminio glumac poznat po ulozi detektiva iz serije 'Policajca s Beverly Hillsa'

Foto: Promo
Policajca s Beverly Hillsa
Foto: Promo
Policajca s Beverly Hillsa
Foto: Aude Guerrucci/REUTERS
Policajci s Beverly Hillsa
Foto: Aude Guerrucci/REUTERS
Policajci s Beverly Hillsa
30.09.2024.
u 08:49
U filmovima o policajcima s Beverly Hillsa Ashton je igrao ključnu ulogu u neizbrisivom trojcu
Pogledaj originalni članak

Glumac najpoznatiji po ulozi policijskog detektiva Johna Taggarta iz serije "Policajac s Beverly Hillsa" John Ashton preminuo je u 77. godini života nakon što se godinam borio s karcinomom. Ovu vijest potvrdila je njegova obitelj.

- Iza Johna ostaje bogato nasljedstvo ljubavi, predanosti i služenja. Uspomenu na njega zauvijek će čuvati njegova supruga, djeca, unuci, kao i brat, sestre, šira obitelj i svi koji su ga voljeli. Johnov utjecaj na svijet pamtit će i slaviti generacije koje dolaze - poručio je njegov glasnogovornik Alan Somers u priopćenju ispred obitelji.

Osim u serijalu "Policajac s Beverly Hillsa", publika ga je mogla gledati u filmovima "Ljubav na školski način" i "Ponoćna utrka" s Robertom de Nirom te u jednoj epizodi serije "M*A*S*H". Također je gostovao u nekoliko televizijskih serija tijekom 70-ih, uključujući "Hitna pomoć!", "Columbo", "Policijska priča", "Barnaby Jones", "Policajka", "Starsky i Hutch" i "Dallas". 

No u filmovima o policajcima s Beverly Hillsa Ashton je igrao ključnu ulogu u neizbrisivom trojcu. Iako je Axel Foley Eddieja Murphyja, detektiv iz Detroita koji prati slučaj u Los Angelesu, bio glavni, dva lokalna detektiva, Billy Rosewood (Judge Reinhold) i Ashtonov Taggart, bili su Axelovi suradnici. 

John Ashton je iza sebe ostavio suprugu Robin Hoye i djecu, kći Michelle i sina Michaela Thomasa te unuke. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.