SJEĆATE LI GA SE?

Prije 20 godina predstavljao je Hrvatsku na Euroviziji. Zbog teške dijagnoze se povukao, a ovako izgleda sada

Foto: Zeljko Hladika/Pixsell
Ivan Mikulić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Ivan Mikulić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Ivan Mikulić
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
ivan mikulić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivan Mikulić
Foto: Večernji list
ivan mikulić
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
ivan mikulić
27.09.2024.
u 08:43
Glazbena karijera danas 56-godišnjeg Ivana Mikulića je počela 1995. godine kada se s pjesmom "Ti i ja" natjecao na Dori, a 1999. godine imao je još jedan hit, pjesmu "Pustite me da je volim" koja je aktualna i danas
Pogledaj originalni članak

S pjesmom ‘Daješ mi krila’ Ivan Mikulić je 2004. godine predstavljao Hrvatsku na Euroviziji koja se održala u Istanbulu. U finalu je ostvario 12. mjesto, a jedan manji skandal obilježio je njegovo sudjelovanje na ovom prestižnom glazbenom natjecanju.

Naime, nakon polufinalnog glasanja došlo je do skandala jer se uvidjelo da su hrvatski glasači glasali i za svoju pjesmu i dodijelili joj 4 boda. Zbog pravodobne reakcije iz Hrvatske spriječena je diskvalifikacija, a naknadno oduzeta 4 boda nisu koštala Hrvatsku odlaska u finale. 

Glazbena karijera danas 56-godišnjeg glazbenika je počela 1995. godine kada se s pjesmom "Ti i ja" natjecao na Dori, a 1999. godine imao je još jedan hit, pjesmu "Pustite me da je volim" koja je aktualna i danas. Nastupao je na brojnim festivalima i pjevao u dijaspori. Diplomirao je novinarstvo i odnose s javnošću na Filozofskom fakultetu u BIH, a onda se 2008. godine povukao iz javnosti, ne samo zbog studija već i zbog zloćudne bolesti. Naime, otkrio je kako je pobijedio tumor na mozgu.

Foto: Zeljko Hladika/Pixsell
Ivan Mikulić

 – Prva misao je bila što s djecom. Iako sam isprva mogao ići na gaže, nakon nekog vremena počeli su se ponavljati problemi s ravnotežom. Nisam mogao voziti auto i nisam mogao podnijeti veliku buku. Danas je to razdoblje iza mene – ispričao je Mikulić u intervjuu za Story, a potom je dvije godine kasnije otkrio kako mu vrhunac karijere nije bio Eurosong već uloga u rock-operi Jesus Christ Superstar koja je igrala u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ivan se nekoliko puta pokušao vratiti na glazbenu scenu, no nije uspio ostvariti uspjeh i popularnost kakvu je imao prije nešto više od dvadeset godina. Mikulić se 2022. godine pojavio u emisiji ''Dobro jutro, Hrvatska''. Tamo je razgovarao s voditeljima Doris Pinčić i Mirkom Fodorom. Ivan je tim povodom i zapjevao, a došao je zbog toga što nastupa na 27. Širokobriješkoj večeri. 

– Nakon dugog niza godina i godina u koroni konačno su se opet mene sjetili, nisu me zaboravili. Predsjednik Zavičajne zajednice Široki Brijeg izvadio me iz naftalina. Neko vrijeme ipak je učinilo svoje – kazao je tada glazbenik.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.