kraljevska obitelj

Princ Harry dolazi u Veliku Britaniju, a ovo je razlog njegovog povratka

Foto: Reuters
Princ Harry dolazi u Veliku Britaniju, a ovo je razlog njegovog povratka
18.09.2024.
u 19:25
Princ je sada najavio da će doći u Ujedinjeno Kraljevstvo kasnije ovog mjeseca kako bi prisustvovao dobrotvornom događaju u Londonu.
Pogledaj originalni članak

Napetost između prinčeva u britanskoj kraljevskoj obitelji nikako da splasne! Naime, nakon što je princ Harry sa svojom obitelji odselio u Ameriku, rijetko dolazi kući, a svaki njegov povratak pod budnim je okom javnosti. Tako možemo čitati o tome kako su braća bila na istim događanjima te se nisu ni pozdravila ili gdje je princ Harry odsjeo. Ono što je ovoga puta probudilo duhove jest činjenica da Harry počinje češće dolaziti u Englesku. Princ je sada najavio da će doći u Ujedinjeno Kraljevstvo kasnije ovog mjeseca kako bi prisustvovao dobrotvornom događaju u Londonu.

Vojvoda od Sussexa bit će gost na godišnjoj dodjeli nagrada ''WellChild'' u ulozi pokrovitelja dobrotvorne organizacije. Nacionalna dobrotvorna udruga za teško bolesnu djecu jedna je od rijetkih organizacija sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu s kojima je princ zadržao veze nakon oštrog odlaska s kraljevskih dužnosti i preseljenja u SAD.

Odlučio je ostati na tom položaju koji je obnašao 16 godina iako se ostalih kraljevskih obveza odrekao. Meghan Markle s njim neće ići, piše Daily Mail.

Podsjetimo, princ se prilikom odlaska iz Engleske maknuo i iz djelatne službe u kraljevskoj obitelji, a česta tema je mjesto njegovog odsjedanja kada boravi u Velikoj Britaniji s obzirom na to da više nema svoju rezidenciju. Harry je tako nedavno bio u posjetu, a prespavao je u Althorp House, nekadašnjem domu i posljednjem počivalištu svoje pokojne majke, princeze Diane, pišu britanski mediji

Vojvoda od Sussexa boravio je kod svojeg ujaka Charlesa Spencera na imanju u Northamptonshireu poslije iznenadnog dolaska na sprovod svog tetka, lorda Roberta Fellowesa. Na sprovodu lorda Fellowesa, supruga Dianine sestre Jane i nekadašnjeg tajnika kraljice Elizabete II. bio je i princ William, no svjedoci su izjavili kako braća nisu bila u kontaktu tijekom ceremonije.

"Većina ljudi bila je zapanjena Harryjevim dolaskom. Bio je u izvanredno dobrom raspoloženju - i moglo se reći da mu je bilo jako drago vidjeti sve. I bio je vrlo zadovoljan što je došao", riječi su jednog sudionika, a prenosi People.

Sprovod lorda Fellowesa održan je nekoliko dana poslije 27. obljetnice smrti princeze Diane, koja je tragično preminula u 36. godini života u prometnoj nesreći u Parizu.

Imanje Althorp House nalazi se na 52 kvadratna kilometara površine, a u vlasništvu obitelji Spencer je posljednjih 500-tinjak godina. Princeza Diana je živjela na njemu od razvoda svojih roditelja do 1981., kada se udala za tadašnjeg prijestolonasljednika Charlesa. Poslije smrti 1997. godine, Dianin lijes je postavljen u mauzolej na manjem otoku u sklopu imanja.
Dodajmo i da se još ne zna gdje će krajem ovog mjeseca boraviti. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.