Primamljivo, atraktivno i ukusno! Isprobajte već danas jednostavan recept za osvježavajuće voćne sladolede od lubenice, jogurta i kivija!
Lubenicu očistite od koštica i zajedno s malo šećera u prahu izmiksajte u blenderu. Količinu šećera stavite po želji, ovisno o tome koliko želite da sladoled bude sladak.
Pripremljeni pire od lubenice ulijte u kalupe za sladolede, negdje do 2/3 kalupa. Ukolike nemate kalupe, sladolede možete napraviti i u malim, papirnatim čašicama.
Kalupe napunjene pireom od lubenice spremite na sat vremena u zamrzivač.
Jogurt pomiješajte s malo šećera u prahu i malo limunove korice pa prelijte preko poluzamrznutog pirea od lubenice. Ponovo spremite sladolede u zamrzivač, na nekih 15-20 min.
Na kraju preko jogurta prelijte pire od kivija i meda koje također izmiksate u blenderu.
Sladolede spremite u zamrzivač na nekoliko sati da se sve dobro zaledi! Kako bi sladolede lakše izvadili iz kalupa, kalupe držite pod mlazom tople vode nekoliko sekundi, piše slatkisvijet.com.