evo kome duguje uspjeh

Selena Gomez postala milijarderka: Živjela je u teškoj neimaštini i skupljala sitniš da preživi, sada zarađuje milijune

Foto: ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Selena Gomez postala milijarderka: Živjela je u teškoj neimaštini i skupljala sitniš da preživi, sada zarađuje milijune
10.10.2024.
u 14:07
Mnogo puta se njenoj majci i njoj dogodilo da ostanu zaglavljene nasred auto-puta bez centa za benzin, a svog djetinjstva se sjeća po tome što je jela mnogo makarona sa sirom jer nije bilo ničega drugog.
Pogledaj originalni članak

Američka glumica i pjevačica Selena Gomez od prije nekoliko dana je službeno postala milijarderka. Djevojka koja ima tek 32 godine, a karijeru je započela kao dio "Disney" obitelji, izgradila je ogromno bogatstvo, zahvaljujući projektima u kojima sudjeluje, kao i svom poslovnom talentu i kozmetičkoj kompaniji Rare Beauty.

U svijet glume ušla je s devet godina, kada se pojavila u dječjoj emisiji "Barney i prijatelji", a potom je stekla svjetsku slavu kao Alex Russo u tinejdžerskoj seriji "Čarobnjaci s Waverly Placea".

Paralelno je gradila i glazbenu karijeru te pokretala mnoge druge poslove, pomičući granice dok nije postala jedna od najvećih svjetskih zvijezda, piše Glossy.

Siromašno djetinjstvo Selene Gomez

Međutim, mnogo prije nego što se usuđivala sanjati o životu kakav danas vodi, Selena Gomez živjela je u teškom siromaštvu, zbog čega danas često naglašava da ne želi rasipati svoje bogatstvo.

– Veoma sam zahvalna – izjavila je prije nekoliko dana kada su je na crvenom tepihu, na premijeri njezinog novog filma "Emilia Perez", pitali kako se osjeća kao milijarderka. – Osobno, mislim da je nepristojno govoriti o novcu, a sve zasluge pripisujem ljudima koji kupuju moje proizvode. Oni su ti koji ostvaruju moj san, zbog čega sam počašćena i jednostavno sretna.

Selena je rođena 22. srpnja 1992. godine u gradiću Grand Prairie, Texas. Njezin otac je Ricardo Joel Gomez, dok je majka Mandy Teefey rodila Selenu sa samo 16 godina. Par se vjenčao, ali su se razveli kad je Selena imala pet godina, a Mandy se vrlo mlada našla u ulozi samohrane majke, što je za Selenu i nju značilo život u oskudici.

Mlada majka često je morala raditi i po tri posla kako bi prehranila dijete i sebe, a Gomez se prisjetila kako su često morale skupljati sitniš da bi kupile osnovne potrepštine.

– Sjećam se kako bi mami stalno ponestalo benzina, pa bismo sjedile u automobilu i skupljale kovanice da ga kupimo. Nikad nije voljela tražiti novac od moje bake i djeda – rekla je glumica.

Dodala je da, iako su ostajale bez benzina, nikad nisu bile gladne.

– Da, ostajale smo bez benzina, ali bismo otišle u trgovinu i kupile makar špagete. Uvijek smo imale hrane – objasnila je Selenina majka.

– Sjećam se da smo često jele makarone sa sirom, ali moja mama to nikad nije prikazivala kao nešto loše – dodala je Selena. – Moja mama je uvijek bila jaka pored mene. To što me rodila s 16 godina bila je velika odgovornost. Odrekla se svega zbog mene, radila tri posla, podržavala me i žrtvovala svoj život zbog mene.

Za sve više od hrane, Mandy se morala truditi kako se Selena ne bi osjećala tužno i siromašno među svojim prijateljicama.

– Ako sam znala da želi ići na koncert, morala bih štedjeti. Radiš najbolje što možeš s onim što imaš – zaključila je jednom prilikom.

Kako je Selena Gomez postala glumica?

Dok je njezina majka pokušavala uspjeti kao kazališna glumica, Selena se počela zanimati za izvedbene umjetnosti. U međuvremenu su se Mandy i ona odselile iz Texasa, a Selena je dobila priliku pojaviti se u ulozi Gianne u emisiji "Barney i prijatelji". To je bio njezin prvi posao, a glumica kaže da je bila vrlo sramežljiva i da nije ništa razumjela, pa je mnogo toga što joj je danas svakodnevica naučila na tim snimanjima, kao devetogodišnjakinja.

Pojavila se u 13 epizoda između 2002. i 2004. godine, a potom je otpuštena jer je bila "prestara" za tu ulogu. No, u međuvremenu je počela dobivati nove prilike, pa se pojavila u manjim ulogama u filmu "Spy Kids 3D: Game Over", TV filmu "Walker, teksaški rendžer: Suđenje vatrom" i u seriji "Suite Life of Zack & Cody" na Disney kanalu.

Ubrzo se počela povremeno pojavljivati kao Mikayla u "Hannah Montana" i još nekoliko popularnih serija, sve dok nije dobila glavnu ulogu u "Čarobnjacima s Waverly Placea."

Njezin šarm bio je neodoljiv, osobito talent za komediju i sarkastične dosjetke, a publika diljem Amerike i svijeta bila je oduševljena, zbog čega je ubrzo postala jedna od najvećih tinejdžerskih zvijezda na svijetu.

Osim što je postala idol tinejdžericama, Selena je konačno zarađivala dovoljno da se ona i njezina majka više ne moraju brinuti o novcu i o tome hoće li ostati zaglavljene na autocesti bez goriva. Tijekom snimanja serije ušla je na listu 10 najplaćenijih dječjih TV zvijezda svih vremena i dobila mnoge nagrade.

Projekti su se nastavili nizati, a Selena je postizala sve veći uspjeh.

U posljednje vrijeme najviše je zapažena po ulozi u seriji "Samo ubojstva u zgradi", za koju je nominirana za nagrade Emmy i Zlatni globus, a velik dio svog bogatstva duguje kompaniji Rare, koju je osnovala prije samo četiri godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.