SARAJEVO

Spektakularni Bregovićev koncert “Sa so mange...”

Foto: Foto: Klix.ba
Spektakularni Bregovićev koncert “Sa so mange...”
21.12.2013.
u 10:46
Pred publikom su se smjenjivali brojni gosti, najveća estradna imena iz cijele regije, koji su, uz svoje, izvodili i Bregovićeve romske pjesme redom
Pogledaj originalni članak

Pred oko 10.000 gledatelja u sarajevskoj dvorani Zetra održana je spektakularna koncertna promocija Fondacije “Gorica-Goran Bregović”. Koncert pod nazivom “Sa so mange - Večer donatora” otvorio je Branko Đurić Đuro, moderator projekta, predstavivši se kao Džasmin Sejdić Finci. Na sceni su se potom pojavili Goran Bregović i Saša Lošić i novom pjesmom “Ciganski hip-hop” označili početak koncerta. Pozornica je odisala prirodnim ambijentom s prirodnom travom, drvećem i rijekom koja teče preko scene i slijeva se u jezero.

Pred publikom su se smjenjivali brojni gosti, najveća estradna imena iz cijele regije, koji su, uz svoje, izvodili i Bregovićeve romske pjesme redom: - Zlatan Stipišić Gibonni, Severina Vučković, Petar Grašo, Jelena Rozga, Lepa Brena, Jelena Karleuša, Dragana Mirković, Tonči Huljić, članovi benda Miligram i Haris Džinović, uz pratnju Bregovićevog orkestra. Bregović je za ovu priliku skladao i pjesmu koja se zove Made in Bosnia, a koju je pred publikom otpjevala Severina uz pratnju sastava “Kalesijski zvuci”.

Ova pjesma će ujedno biti glavna na CD-u s koncertne promocije ‘Sa So Mange Live’ koju će izdati Bregovićeva diskografska kuća Universal. Prihod od prodaje ovog CD-a, kao i od ulaznica s koncerta će biti usmjeren na račun fondacije “Gorica - Goran Bregović”, za stipendiranje učenika te studenata romske nacionalnosti, državljana Bosne i Hercegovine, koji imaju želju, ali ne i mogućnost glazbeno se obrazovati. Fondacija počinje sa radom 1. siječnja 2014. Oduševljena publika svakog je izvođača nagradila gromoglasnim pljeskom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.