ZAVRŠNICA EUROVIZIJE

Što će se dogoditi s rednim brojevima zemalja nakon izbacivanja Joosta? EBU objasnio kako glasovati

Što će se dogoditi s rednim brojevima zemalja nakon izbacivanja Joosta? EBU objasnio kako glasovati
11.05.2024.
u 16:55
Ako je Nizozemska bila rangirana kao 9. od strane nacionalnog žirija u zemlji, desetoplasirana pjesma je sada rangirana kao 9. i dobit će 2 boda, a prijašnja jedanaestoplasirana pjesma sada je 10. i dobiva jedan bod
Pogledaj originalni članak

Nakon što je nizozemski predstavnik Joost izbačen s Eurovizije, postavilo se pitanje hoće li ostati i isti redni brojevi zemalja, što je važno prilikom glasanja. Iz EBU su upravo poslali službeno priopćenje kojim su pojasnili kako svi natjecatelji zadržavaju svoj broj u službenom redoslijedu. Na poziciji broj 5 neće biti pjesme.

- Rezultati žirija, primljeni nakon generalne probe 2 u petak 10. svibnja, ponovno su izračunati tako da Nizozemska neće dobiti nijedan bod. Zbog toga svi članovi žirija moraju rangirati sve pjesme od 1 do 26 - navodi se.

Na primjer: ako je Nizozemska bila rangirana kao 9. od strane nacionalnog žirija u zemlji, desetoplasirana pjesma je sada rangirana kao 9. i dobit će 2 boda, a prijašnja jedanaestoplasirana pjesma sada je 10. i dobiva jedan bod.

Gledateljstvo neće dodijeliti bodove Nizozemskoj. Nizozemski gledatelji još uvijek mogu glasovati u velikom finalu, a rezultat nizozemskog žirija još uvijek vrijedi.

- EBU će obavijestiti sve telekomunikacijske partnere da Nizozemska više ne sudjeluje, a mi ćemo nastojati blokirati linije za pjesmu 5. Molimo da nitko ne pokušava glasovati za pjesmu 5. Ako netko pokuša glasovati za pjesmu 5, njegovi se glasovi neće brojatu, ali postoji mogućnost da se gledateljima naplati poziv, stoji u priopćenju. Iz EBU-a su dodali i kako se Nizozemska neće pojaviti na semaforu.

Uz to, čini se kako su fanovi itekako bijesni zbog ove odluke. Osim komentara na društvenim mrežama, navodno je publika na početku generalne probe pjevala nizozemsku pjesmu, dok se izraelska predstavnica gotovo nije čula od negodovanja publike.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.