Ppularna gastroblogerica Marija Herjavić Jerkić krenula je s kulinarskim radionicama koje su popunjene do posljednjeg mjesta, a rezultat jedne od njih je i ova predivna torta koja je oduševila sve polaznike, a i nas čim smo je isprobali.
Na Marijinu profilu možete vidjeti koja je još jela pripremala na radionici, a i mi ćemo s vama podijeliti recepte. U međuvremenu uživajte u ovom prekrasnom kolaču koji se brzo i jednostavno priprema.
Torta od čokolade i naranče
Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 240 g šećera
- 200 g čokolade od naranče
- 200 g maslaca
- 100 g mljevenih badema
- 50 g gustina
Sastojci za premazivanje:
- marmelada od naranče
- tučeno slatko vrhnje
- Priprema: Čokoladu i maslac otopite te pustite da se smjesa malo ohladi. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom, pa dodajte čokoladu i maslac te bademe i gustin. Smjesu izlijte u kalup obložen masnim papirom i pecite na 200 stupnjeva 20 do 25 minuta. Kolač premažite marmeladom i na kraju izdašnim slojem tučenog slatkog vrhnja ili vrhnje poslužite uz kolač, kako vam drago.