Sean "Diddy" Combs

U New Yorku uhićen poznati reper, suočava se s više optužbi

Foto: Reuters/PIXSELL
U New Yorku uhićen poznati reper, suočava se s više optužbi
17.09.2024.
u 07:13
Uhićenje je provedeno u sklopu tekuće istrage američkih službenika za domovinsku sigurnost, potvrdilo je više izvora iz agencija za provođenje zakona za CBS
Pogledaj originalni članak

Poznati hip-hop mogul Sean "Diddy" Combs uhićen je u New Yorku pod nespecificiranim federalnim optužbama, potvrdile su savezne vlasti za CBS, američkog partnera BBC-a. Uhićenje u Manhattanu uslijedilo je nakon racija na dvije njegove nekretnine u Los Angelesu i Miamiju u ožujku, u sklopu "tekuće istrage" o trgovini ljudima koju provode vlasti. Combsov odvjetnik, Marc Agnifilo, izjavio je kako su "razočarani" uhićenjem te da je njegov klijent "nevin čovjek". Glazbenik se suočava s nizom optužbi, uključujući seksualni napad i zlostavljanje, koje je iznijela i njegova bivša partnerica Casandra "Cassie" Ventura. Combs je sve optužbe protiv sebe odbacio.

Uhićenje je provedeno u sklopu tekuće istrage američkih službenika za domovinsku sigurnost, potvrdilo je više izvora iz agencija za provođenje zakona za CBS. Američki odvjetnik za Južni okrug New Yorka, Damian Williams, potvrdio je uhićenje u izjavi u ponedjeljak navečer. "Federalni agenti su večeras uhitili Seana Combsa, na temelju zapečaćene optužnice podnesene od strane SDNY-a," izjavio je Williams. Ured planira otpečatiti optužnicu danas ujutro, kada će imati više informacija za podijeliti s javnošću.

Combs se suočava s brojnim građanskim tužbama, uključujući optužbe da je silovao maloljetnu djevojku i pokušao "indoktrinirati" producenta kako bi ga prisilio na seksualni odnos s drugim muškarcem. Njegov odvjetnik izjavio je u ponedjeljak navečer da Combs s nestrpljenjem očekuje "priliku da očisti svoje ime na sudu". "Razočarani smo odlukom da se nastavi s onim što smatramo nepravednim procesuiranjem," izjavio je Agnifilo u pisanom priopćenju za BBC te dodao: "Sean 'Diddy' Combs je ikona glazbene scene, samozatajni poduzetnik, brižan obiteljski čovjek i dokazani filantrop koji je posljednjih 30 godina gradio carstvo, obožavao svoju djecu i radio na podizanju crnačke zajednice."

Reperovi pravni problemi započeli su u studenom 2023. godine kada je njegova bivša partnerica Cassie Ventura podnijela tužbu protiv njega. Dvije druge žene podnijele su tužbe isti tjedan, optužujući ga za zlostavljanje i napad, uključujući i jednu koja je izjavila da ju je Combs davio dok nije izgubila svijest. On je tada odbacio sve optužbe, a glasnogovornik repera te tužbe nazvao je "pokušajem izvlačenja novca". U prosincu je još jedna građanska tužba iznijela optužbe da je Combs, zajedno s još dvojicom muškaraca, sudjelovao u "trgovini ljudima" kad je žrtva imala samo 17 godina. U veljači ove godine, nove optužbe pojavile su se u tužbi koju je podnio njegov bivši producent Rodney Jones Jr., tvrdeći da ga je Combs seksualno uznemiravao i pokušao "indoktrinirati" u seksualne aktivnosti s drugima. Combs je odbacio sve optužbe, ali mjesec dana kasnije, njegovi su posjedi bili podvrgnuti pretragama. Glazbenik je zaustavljen na aerodromu u Miamiju dok se spremao otići na Bahame i predao je svoju elektroniku vlastima.

Mnoge od tužbi podnesene su neposredno prije isteka zakona "New York Adult Survivors Act", koji je privremeno omogućio osobama koje su izjavile da su seksualno zlostavljane da podnesu zahtjeve, čak i nakon što su istekli uobičajeni rokovi za podizanje optužnica. U svibnju, nadzorne kamere koje je objavio CNN prikazale su navodni napad Comba na Casandru Venturu, što je detaljno opisano u njenoj građanskoj tužbi. Sean Combs, poznat i pod imenima Puffy, Puff Daddy, P Diddy, Love, i Brother Love, jedan je od najuspješnijih mogula hip-hop glazbe. Tijekom karijere koja traje više od tri desetljeća, izgradio je carstvo koje uključuje glazbu, modu i razne poslovne pothvate.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.