TRAGIČNA VIJEST

Umro bivši član One Directiona Liam Payne (31) nakon pada s trećeg kata

Foto: Jens Kalaene/DPA
Liam Payne
Foto: Gerald Matzka/DPA
Liam Payne
17.10.2024.
u 07:11
Djelatnici hitne pomoći su potvrdili smrt pjevača, koji je pronađen u unutarnjem dvorištu hotela, prema izvješćima
Pogledaj originalni članak

Bivši pjevač grupe One Direction, Liam Payne, preminuo je ispred hotela Casa Sur Palermo u glavnom gradu Argentine, Buenos Airesu, izvijestili su lokalni mediji u srijedu, navodeći da je 31-godišnji britanski glazbenik pronađen mrtav nakon što je pao s trećeg kata hotela.

Pozivajući se na službene izvore, vodeći lokalni mediji La Nacion i Clarin izvijestili su da je policija pozvana u hotel u naselju Palermo, reagirajući na hitan poziv koji je spomenuo "agresivnog muškarca koji bi mogao biti pod utjecajem droga i alkohola". Djelatnici hitne pomoći kasnije su potvrdili smrt pjevača, koji je pronađen u unutarnjem dvorištu hotela, prema izvješćima.

Liam Payne je britanski pjevač i tekstopisac, najpoznatiji kao član popularnog boy benda One Directionuz Harryja Stylesa, Zayna Malika, Nialla Horana i Louisa Tomlinsona. Nakon što se 2010. godine pridružio One Directionu tijekom audicija za britansko televizijsko natjecanje The X Factor, bend je brzo stekao globalnu popularnost i prodao milijune albuma. Nakon raspada grupe 2016. godine Payne je započeo solo karijeru i objavio nekoliko singlova, uključujući "Strip That Down", "Bedroom Floor" i "For You".

Payne je s javnosti dijelio svoju borbu s alkoholizmom, a patio je i od anksioznosti i agorafobije, odnosno intenzivnog straha od boravka na otvorenim mjestima ili u situacijama iz kojih je teško pobjeći ili je pomoć nedostupna. To mu je dugo vremena onemogućavalo obavljanje svakodnevnih aktivnosti poput ispijanja kave u restoranu ili kupnje robe u supermarketu. "Nažalost, mislim da je to nešto što se događa svima u ovoj industriji i morate to pokušati preboljeti što je prije moguće. Najteže je kad se spremaš za izlazak, znajući da će te tamo najvjerojatnije netko fotografirati", objasnio je.

Bivši član One Directiona čak je rekao da je bilo trenutaka u njegovom životu kada "gotovo nikad nije izlazio iz kuće" i da je bilo dana kada "nije mogao ni pomisliti na izlazak". "Brutalna tjeskoba me je paralizirala. Ostao bih u autu znojeći se i misleći da jednostavno ne želim biti tamo", prisjetio se. Payne je 9. rujna prošle godine trebao pjevati u Argentini, u Movistar Areni, no mjesec dana prije morao je otkazati dolazak. Razlozi su bili njegovi zdravstveni problemi, u ovom slučaju teška infekcija bubrega zbog koje mu je preporučeno mirovanje.

Rođen je u Wolverhamptonu u Ujedinjenom Kraljevstvu, a odrastao je u obitelji srednje klase koju su činile dvije sestre te otac i majka. S britanskom pjevačicom Cheryl Tweedy 2017. dobio je sina Beara. Bio je i u dugačkim vezama s Danielle Peazer i Sophiom Smith, a u posljednje vrijeme pisalo se da ljubi influencericu Kate Cassidy.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.