srčani udar

Umro redatelj filma "Poljubac žene pauka" Hector Babenco

Umro redatelj filma "Poljubac žene pauka" Hector Babenco
15.07.2016.
u 08:24
"Tugujemo zbog smrti izvanrednog redatelja", preko Twittera je poručio brazilski predsjednik Michel Temer, nakon što je vijest o smrti objavila bolnica u kojoj je Babenco bio na liječenju
Pogledaj originalni članak

Redatelj Hector Babenco, koji je zahvaljujući filmu "Poljubac žene pauka" 1985. postao prvi Latinoamerikanac nominiran za Oskara, umro je od srčanog udara u srijedu kasno navečer, prenose agencije u četvrtak.

"Tugujemo zbog smrti izvanrednog redatelja", preko Twittera je poručio brazilski predsjednik Michel Temer, nakon što je vijest o smrti u četvrtak objavila bolnica u kojoj je Babenco bio na liječenju.

Redatelj argentinsko-brazilskog podrijetla Hector Babenco rođen 1946., a za Oskara nominiran 40 godina poslije, režirao je i mnoge druge filmove, među njima "Pixote", 1981. i "Carandiru", 2003.

U "Poljupcu žene pauka" riječ je o dvojici zatvorenika, homoseksualcu optuženom za zavođenje maloljetnika  i političkom zatvoreniku koji dijele istu ćeliju te se postupno zbližavaju u teškim  zatvorskim uvjetima. 

Film je snimljen prema romanu argentinskog pisca Manuela Puiga, a u glavnim ulogama su William Hurt (Luis Molina) te Raul Julia (Valentin Arregui).  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.