Ukusan obrok

Za savršeno hrskav pečeni krumpir promijenite samo jednu stvar u pripremi

Za savršeno hrskav pečeni krumpir promijenite samo jednu stvar u pripremi
25.08.2020.
u 08:39
Pogledaj originalni članak

Napraviti savršeni i hrskavi pečeni krumpir nije lako - ali možda smo pronašli najlakšu i najukusniju metodu dosad. Prethodne viralne objave savjetovali su da slijedimo razne čudne metode, koristeći sastojke od meda pa do senfa. Ali sada je korisnica  TikToka, koji dijeli videe svojih zavidnih pečenih večera i savjeta za kuhanje, otkrila kako napraviti nevjerojatan pečeni krumpir s hrskavom koricom i mekom unutrašnjošću, prenosi mirror.co.uk. Najbolja vijest je da vjerojatno sve potrebno već imate kod kuće. 

Sastojci: 
Krumpir 
Brašno 
Češnjak
Ružmarin 
Mast 

Priprema: 
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Ogulite krumpir i kuhajte ga u posudi dok ne omekša, ali ne postane skroz mekan.  Dok čekate, nasjeckajte dovoljno češnjaka i ružmarina. Kad se krumpir skuha, istresite ga u posudu s brašnom i protresite dok svaki krumpir nema lagani sloj brašna. Dodajte krumpir u tavu s vrućom masnoćom i neka se svaki krumpir "natopi" sa svih strana. Rasporedite ružmarin i češnjak ravnomjerno preko svog krumpira.  Stavite u posudu za pečenje i pecite 20 minuta. Tada poklopite posudu. Pecite još 20 minuta zaklopljeno na 200 stupnjeva. Zadnjih 10 minuta temperaturu povisite na 220°C. Vaš hrskavi krumpir je tu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.