Pita od bundeve tradicionalni je desert diljem Amerike, a sve veću popularnost dostiže i u Europi. U klasično tijesto za pite stavlja se bundeva aromatizirana cimetom, đumbirom, klinčićem i muškatnim oraščićem. Rezultat je ukusna i kremasta poslastica kojoj je teško odoljeti. Pripremite ju ovog vikenda i zasladite sebe i ukućane.
Sastojci koji vam trebaju za tijesto su:
1,5 šalica oštrog pšeničnog brašna
1 šalica maslaca
1/3 šalice hladne vode
1 žličica šećera
Pola žličice soli
Za nadjev:
700 g Hokaido bundeve
3 jaja
1 šalica smeđeg šećera
1 čajna žličica mljevenog cimeta
1 čajna žlica mljevenih klinčića
Pola čajne žličice svježe naribanog đumbira
Prstohvat muškatnog oraščića
Prstohvat soli
250 ml mlijeka
Jesenski desert