ivana orlić

Zanosnoj Splićanki samostalna karijera krenula je uzlaznim tijekom

Zanosnoj Splićanki samostalna karijera krenula je uzlaznim tijekom
23.10.2022.
u 11:59
Pogledaj originalni članak

Atraktivna 33-godišnja pjevačica Ivana Orlić rodom je iz Biograda na Moru, ali od svoje 18. godine živi u Splitu. Više od 15 godina aktivno pjeva po raznim bendovima s kojima je glazbeno sazrijevala, a 2016. godine napravila je prvi korak ka solističkim vodama kada je izbacila pjesmu "Egoist". A sve to, kao i jedno poglavlje svoje glazbene karijere, zaokružila je najnovijom pjesmom "Crna kosa crno oko". Reakcijama na pjesmu, koja je polučila veliki interes kod publike, Ivana je prezadovoljna.

- Posebno je polučila interes ženskog dijela publike, što mi je izrazito drago. Svaki dan mi pristižu brojne poruke i pozitivni komentari. Mnoge žene su se prepoznale i poistovjetile s pjesmom. To mi je bila i namjera - rekla nam je Ivana i priznala da je prije izbacivanja pjesme pomalo strahovala od komentara.

- Mislim da nema osobe koja može imati toliku dozu samouvjerenosti i samopouzdanja, da je nije briga kako će drugi cijeniti njihov rad. Volim poslušati konstruktivnu kritiku. Kritike će uvijek biti, ali iz toga se uvijek može naučiti nešto novo ili čak možda nešto popraviti ili poboljšati. Svaki put iznova želim dati najbolje od sebe i uvijek ići prema naprijed - ispričala je.

Radi se o brzoj, plesnoj pjesmi za koju je Ivana sama napisala tekst koji je došao iz srca i osobnog iskustva. A to su ljudi očito osjetili.

- Inspiracija je došla u trenu i tekst je u hipu bio gotov. Jednostavno sam osjetila potrebu da svoje osobno iskustvo podijelim s mojom publikom. Pjesma nosi snažnu poruku. Vjerujem da se svaka žena bar jednom u životu našla u takvoj ili sličnoj situaciji. Zbog toga tu pjesmu nikako nisam željela ostaviti u ladici - kaže.

U ladici Ivana ima još dosta tekstova koji čekaju da ugledaju svjetlo dana. A kao i ovaj posljednji, i oni su pretežito biografski. Iako neki možda ne znaju, no Ivana je u glazbi od najranijeg djetinjstva.

- Uvijek sam pokazivala afinitet i veliku ljubav prema glazbi. Već s nekih pet godina okupljala sam "male" i "velike", obitelj i susjede te im pjevala i plesala. To su bili moji prvi koncerti - šali se.

Roditelji, kojima je pjevala, prepoznali su talent i veliku ljubav prema svemu što ima veze s glazbom. Podržavali su je i usmjeravali jer su vidjeli koliko uživa u tome.

- Zapravo je sve išlo smo od sebe. Tako sam završila i u osnovnu glazbenu školu, smjer klavir. Uz to sam bila uključena u školski zbor, crkveni zbor, ples, glumu, itd. - priča.

Kasnije na red dolaze razni bendovi, a 2016. izlazi njezina prva pjesma. Tako je započela samostalna karijera.

- Odluka da krenem samostalno došla je sasvim prirodno. Cijeli život sam u glazbi, a pozornica je oduvijek bila moj drugi dom. Na njoj se najbolje osjećam i uživam u tome što radim. Uveseljavati druge ljude i izmamiti im osmijeh na lice za mene je nešto najljepše. Zbog toga sam napravila taj logičan korak i izbacila pjesmu "Egoist". Željela sam svoju ljubav prema glazbi i pozitivnu energiju pretočiti u pjesmu i na taj način se predstaviti široj publici - kaže Ivana.

"Egoist" je bila prekretnica i pokazatelj ambicije da pokuša napraviti nešto više i značajnije. Dala joj je dozu adrenalina i hrabrosti da krene u novu fazu karijere.

No, bez obzira na razvoj njezine karijere, otkriva da neće prestati nastupati na svadbama.

A nakon ovog singla, priprema nove pjesme, suradnje, možda i neki duet.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.