posljednje počivalište

Ćiro dobio grobnicu! Snažna poruka ispisana je u bračkom kamenu...

Foto: pixsell
Ćiro dobio grobnicu! Snažna poruka ispisana je u bračkom kamenu...
21.10.2024.
u 11:38
Miroslav Ćiro Blažević, legendarni nogometni trener i bivši izbornik hrvatske reprezentacije, preminuo je 8. veljače 2023. godine
Pogledaj originalni članak

Grob dostojan trenera svih trenera napokon je uređen na Mirogoju. U Aleji velikana, odmah pored filmskog redatelja Veljka Bulajića, posljednje počivalište Miroslava Ćire Blaževića uređeno je u bračkom kamenu. Na kamenu piše Ćiro i isklesan je stilizirani nogometni teren, a u dnu je poruka Ćire s onoga svijeta "Sine, budi spreman".

Miroslav Ćiro Blažević, legendarni nogometni trener i bivši izbornik hrvatske reprezentacije, preminuo je 8. veljače 2023. godine, dan prije svog 88. rođendana. Blažević je duže vrijeme vodio tešku borbu s karcinomom prostate, koji se proširio na druge dijelove tijela.

Pozaat kao "trener svih trenera", Blažević je postao ikona hrvatskog sporta, a najpoznatiji je po vođenju hrvatske reprezentacije do osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 1998. godine. Njegova karizma i posvećenost sportu ostavile su neizbrisiv trag, a brojne su generacije sportaša i navijača diljem regije cijenile njegov doprinos i karakter​, prenosi Herc.info.

Ćiro je bio i simbol Dinamove slavne generacije koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije nakon 24 godine čekanja, čime je promijenio povijest kluba i stekao ogromnu popularnost u regiji​.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.