DOBIO JE ULTIMATUM

Čuveni sportaš progovorio o bolesti i teškom životu: 'Nemam hrane pa skupljam smeće iza kamiona'

Foto: Royal Antwerpen screenshot
Čuveni sportaš progovorio o bolesti i teškom životu: 'Nemam hrane pa skupljam smeće iza kamiona'
13.01.2024.
u 20:54
Dobio je teški artritis u oba ramena, imao je upalu i čak je morao piti jake tablete protiv bolova, završio je na hitnoj u jednom navratu. Kada mu se život raspao, spas je našao u alkoholu.
Pogledaj originalni članak

Oni navijači koji su pratili belgijski nogomet 90-ih godina prošlog stoljeća dobro se sjećaju njegovog imena, no doslovno su svi bili šokirani kada su čuli kako je živio i izgledao.  Didier Segers bio je jedan od najpouzdanijih lijevih braniča u cijeloj Belgiji pa je tako nosio dresove tamošnjih prvoligaša Antwerpena, Mechelena i Liersa. 

Čak je s momčadi Antwerpena na mitskom Wembleyju igrao finale tadašnjeg Kupa pobjednika kupova, no prejaka Parma je slavila s 3:1.  Nakon karijere je imao nekoliko dobrih godina pa je čak otvorio i kafić. No, taj posao, koji je isprva jako dobro išao, ubrzo je propao. U isto vrijeme propao mu je i drugi brak i tu su počeli problemi.

Nakon toga je ostao bez ičega, a nedavno je odlučio progovoriti o tome.

- Prije pet godina nisam imao ništa. I to doslovno. Nema eura na bankovnom računu, nema hrane u hladnjaku. Ja sam tada radio u kamionu za odvoz smeća i cijeli sam dan hodao iza kamiona. Bila je zima - ispričao je Segers.

Tada su počeli zdravstveni problemi. Dobio je teški artritis u oba ramena, imao je upalu i čak je morao piti jake tablete protiv bolova, završio je na hitnoj u jednom navratu.  Kada mu se život raspao, spas je našao u alkoholu. To ga je dovelo do novog problema, Wernickeovog sindroma, oštećenja središnjeg živčanog sustava.

Tek je 2017. to odlučio promijeniti, i to nakon što mu je kći postavila ultimatum. Obećao je da će prestati piti, osim povremeno piva. Nema problema, samo da ostanem trijezan sljedećih nekoliko dana. Da pijem svaki dan, stvari bi brzo krenule s kolosijeka, naravno -  rekao je.

Sada je pronašao novu partnericu, gotovo da nema financijskih dugova i sada vodi jedan smislen i normalan život. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.