LINO ČERVAR

'Dalić je zadužio građane Hrvatske. Svaka mu čast kako se nosi s kritikama koje nemaju osnovu'

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
'Dalić je zadužio građane Hrvatske. Svaka mu čast kako se nosi s kritikama koje nemaju osnovu'
20.06.2024.
u 20:15
Žalosti me kada vidim da pljujemo na vatrene, koji su nam dali toliko lijepih uspjeha, rekao je legendarni Lino
Pogledaj originalni članak

Lino Červar, bivši hrvatski izbornik rukometaša podržava Zlatka Dalića i sve njegove igrače. Malo je nepravedno, ističe, da mu se sad upućuju kritike nakon svega što je napravio za promociju Hrvatske jer: 

- Biti drugi i treći na svijetu nije mala stvar. Na kraju krajeva, nije još gotovo. Ostala nam je još jedna utakmica, a onda treba mirno i kulturno napraviti analizu. Dalić je jedan od trenera koji je zadužio sve navijače, građane Hrvatske. Svaka mu čast kako se dobro nosi s kritikama koje nemaju osnovu. Treba samo pozitivno razmišljati i pokušati pobijediti Italiju i proći u osminu finala. Mislim da nije ni mjesto ni vrijeme da mu se sada upućuje kritike. Hrvatska nogometna reprezentacija postigla je velike uspjehe i te uspjehe moramo čuvati, a ne pljuvati po tome- kaže Červar.

Nenad Šoštarić, bivši izbornik hrvatskih rukometašica, slaže se, da je doista glupo sada napadati Dalića, njegov stožer i igrače.

- Kao da su ljudi zaboravili koliko su nam sreće i radosti donosili sa svjetskih prvenstava. Sport je čudna biljka. Nekad te krene i ide dobro, nekad stane. Puno toga ovisi i o sreći. Nekad lopta lakše uđe u mrežu, nekad teže, nekad nikako. Dalić najbolje zna kakva je situacija u momčadi i uvjeren sam da igraju oni koji u tom trenutku najviše zaslužuju. Najlakše je pametovati, prodavati maglu. Neka ti kritičari slobodno sjednu na klupu, ne mora to biti nužno nogometna reprezentacija, pa da vide kako je to. Dalić sigurno želi najbolje i siguran sam da će napraviti sve u svojoj moći da nas u ponedjeljak ponovno obraduje. Zato, dečki glavu gore, nije još sve izgubljeno, još uvijek ovisimo sami o sebi - zaključuje Šoštarić.

 

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.