IDEMO, MARINE

Đoković se poklonio Hrvatu nakon veličanstvenog podviga. Ovo nitko nikada nije napravio

Foto: SPASIYANA SERGIEVA/REUTERS
Đoković se poklonio Hrvatu nakon veličanstvenog podviga. Ovo nitko nikada nije napravio
25.09.2024.
u 18:16
Najbolji hrvatski tenisač svih vremena tako je u 37. finalu osvojio svoj 21. naslov u karijeri te kao 777. tenisač svijeta postao najniže rangirani osvajač ATP turnira u povijesti tenisa
Pogledaj originalni članak

36-godišnji Marin Čilić se nakon višemjesečke stanke na najbolji mogući način vratio ATP turnirima. Na turniru u Hangzhouu je u finalu svladao domaćeg predstavnika Zhinzhena Zhanga 7-6 i 7-6 te kao 777. tenisač svijeta ispisao povijest postavši osvajač nekog ATP turnira s najnižim rankingom ikad. 

Bio je to meč bez ijednog breaka. Oba tenisača suočila su se s dvije break-lopte, ali su ih spasili. Tie-breakovi su u konačnici odlučili pobjednika. Najbolji hrvatski tenisač svih vremena tako je u 37. finalu osvojio svoj 21. naslov u karijeri, i to u trenutku kad je rijetko tko očekivao takav uspjeh, pa makar se radilo i o Grand Slam osvajaču (US OPEN 2014.).

Čilić je nakon pobjede dobio čestitke sa svih strana teniskog svijeta. Jedna od njih bila je i čestitka srpskog tenisača Novaka Đokovića koji je na svom Instagram profilu objavio njegovu  fotografiju s trofejem u rukama i opisom: "Bravo Careeeee!" 

Spomenuli smo Čilićev US OPEN 2014.? Jesmo. Naime, Marin se prijavio i na ovotjedni turnir u Tokyju na kojem će ponovno igrati protiv domaćeg predstavnika, ovog puta Keija Nishikorija, svoje tadašnje žrtve koju je u velikom finalu svladao s uvjerljivih 6-3, 6-3 i 6-3.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.