NOVČANA NAGRADA

Evo koliko će Sandra Elkasević zaraditi za osvajanje brončane medalje. Iznos je popriličan

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Evo koliko će Sandra Elkasević zaraditi za osvajanje brončane medalje. Iznos je popriličan
06.08.2024.
u 09:20
Za Elkasević je ovo treće olimpijsko odličje u karijeri, nakon zlata u Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016., dok je prije tri godine u Tokiju bila četvrta
Pogledaj originalni članak

Hrvatska atletičarka Sandra Elkasević osvojila je brončanu medlaju u bacanju diska na Olimpijskim igrama u Parizu s hicem od 67.51 metara. Isti rezultat, ali s boljim drugim hicem imala je i srebrna Kineskinja Bin Feng, dok je Amerikanka Valarie Allman obranila naslov osvojen prije tri godine sa 69.50 metara.

Za Elkasević je ovo treće olimpijsko odličje u karijeri, nakon zlata u Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016., dok je prije tri godine u Tokiju bila četvrta. Zanimljivo, Elkasević je i na svojim četvrtim Igrama najbolji hitac izvela u trećoj seriji, tako je bilo i u trijumfalnim izvedbama u Londonu i Riju kao i u "nesretnom" Tokiju.

 

Da je osvojila zlato, Republika Hrvatska bi nagradila Sandru s 41 tisućom eura. Međutim, za osvojenu broncu dobit će 18.5 tisuća eura koliko ministarstvo turizma i sporta izdvaja za brončane olimpijce. Za srebrnu olimpijsku medalju hrvatski sportaš zaradit će 26 tisuća eura.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.