Financije

FK Sloboda završila godinu bez gubitaka

FK Sloboda završila godinu bez gubitaka
12.01.2016.
u 07:00
Klub koji je do prije tri godine imao blizu šest milijuna maraka gubitaka, prošlu godinu je završio s ostatkom od 17.400 maraka
Pogledaj originalni članak

Prošla poslovna godina u tuzlanskoj Slobodi završena je bez financijskih gubitaka, doznaje Fena.

Prihodi

Klub koji je do prije tri godine imao blizu šest milijuna maraka gubitaka, prošlu godinu je završio s ostatkom od 17.400 maraka.

To je vrlo značajno sa stajališta dobivanja licencije za nastup Slobode u europskim natjecanjima, a ujedno dokazuje odgovorniji odnos klupske uprave prema trošenju nemalih sredstava koja, među ostalim, osigurava lokalna zajednica.

Istina, tu nisu uračunati gubici po osnovi neplaćenih poreznih obveza, nastalih unatrag petnaestak godina. Sredstva od oko tri milijuna maraka bit će izmirena u mjesečnim ratama sljedećih desetak godina na temelju odluke Porezne uprave Federacije BiH o reprogramiranju spomenutih dugova sportskih kolektiva.

Prepreka

Sloboda je prvi dio sezone završila na prvom mjestu premijerligaške ljestvice. U klubu se nadaju da bi mogli zadržati to mjesto i na kraju sezone te izboriti naslov, ali i željno iščekivani izlazak na europsku scenu. Kao prepreka tomu u posljednje vrijeme su se upravo najviše spominjala dugovanja. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.