NK BLATO

FOTO Ljuti Dolac dobio sportski centar, pogledajte što smo zabilježili na otvaranju

Foto: Pero Zelenika
Sportski centar
Foto: Pero Zelenika
Sportski centar
Foto: Pero Zelenika
Sportski centar
Foto: Pero Zelenika
Sportski centar
Foto: Pero Zelenika
Sportski centar
14.10.2024.
u 10:58
Dražen Mustapić, predsjednik NK Blato, izrazio je zahvalnost svim ključnim sudionicima u realizaciji ovog važnog projekta. Najavio je buduće planove uključujući izgradnju tribine i prostorija unutar centra
Pogledaj originalni članak

Ljuti Dolac, širokobriješko selo na obroncima Mostarskog blata, u kojem se desetljećima igrao dobar nogomet, dobio je sportski teren s pratećim objektima na kojima će blatska mladež odsad igrati nogomet. Prije svega, mjesto je to na kojem će NK Blato igrati svoje službene utakmice u Međužupanijskoj ligi, u kojoj igraju klubovi iz HBŽ-a i ZHŽ-a. U spomen na Zorana Kožula, koji je u Domovinskom ratu svoj život položio na oltar domovine, a godinama je bio i vrstan igrač svoga sela, centar nosi njegovo ime. Svečanost otvaranja počela je utakmicom veterana NK Blato i veterana NK Široki Brijeg.

Odabir suparnika nije slučajan - Ljutodočani su upravo od NK Široki Brijeg imali veliku materijalnu pomoć u obnovi svog terena tako da susret ovih dvaju klubova itekako ima smisla. Igrači u poodmaklim godinama pokazali su brojnim posjetiteljima kako se nekada igrao nogomet. Statična igra s manje trčanja, a više nogometnih majstorija bila je odlika ovog susreta u odnosu na nogomet koji se danas igra. Premda rezultat nije bio na prvom mjestu, igrači su davali sve od sebe kako bi dali koji gol više od protivničke momčadi. Susret je popraćen čestim pljescima, ali i pošalicama na račun nogometnih legendi. Rezultat je na kraju bio 1:1. Nakon revijalnog susreta upriličeno je svečano otvaranje Sportskog centra "Zoran Kožul" uz brojne uzvanike iz Širokog Brijega, ali i šire. Među prisutnima bili su predstavnici lokalne zajednice, sportski djelatnici te bivši i sadašnji igrači. Dražen Mustapić, predsjednik NK Blato, izrazio je zahvalnost svim ključnim sudionicima u realizaciji ovog važnog projekta.

Posebno je zahvalio NK Široki Brijeg, Vladi ZHŽ-a, Gradu Širokom Brijegu te svima koji su pomogli da se izgradnja sportskog centra uspješno privede kraju, ali i najavio buduće planove uključujući izgradnju tribine i prostorija unutar centra. Mustapić je istaknuo kako će dodatne investicije omogućiti daljnji razvoj kluba. Predsjednik Vlade ZHŽ-a Predrag Čović istaknuo je važnost programa ruralnog razvoja te kako sportski centar otvara budućnost za mlade sportaše i cijelu zajednicu kako bi mladi ostali na svojim ognjištima. - Ulagat ćemo i dalje u sva naša mjesta jer to već daju rezultate. ZH županija jedina bilježi više rođenih nego umrlih, što je važan pokazatelj razvoja i stabilnosti - kazao je. Svečano otvaranje sportskog centra obilježeno je posebnim trenutkom kada je Zorana Kožul, kći pokojnog Zorana, zajedno s ministrom branitelja ZHŽ-a Mladenom Begićem otkrila ploču s njegovim imenom. Sportski centar blagoslovio je fra Ignacije Alerić.

- Zahvaljujem svim tvrtkama i pojedincima koji su već godinu dana svesrdno radili na ovom centru. Nisu žalili truda, a mnogi naši gospodarstvenici darovali su materijal za izgradnju. Osim toga, uložili smo i stotinjak tisuća maraka u centar, a nastavit ćemo i dalje ulagati - rekao je Nedjeljko Bokšić, član Uprave kluba. Posebna atrakcija himna je NK Blato "Do pobjede" u izvedbi Zdenka Damjanovića, koja je prvi put emitirana na ovom centru. Tekst za pjesmu je napisao Velimir Velo Raspudić. Dan otvaranja sportskog centra dodatno je uljepšala pobjeda seniora NK Blato protiv ekipe Kupresa 2:1 u službenoj utakmici Međužupanijske lige.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.