Ivanković pred derbi: Drago mi je što se Željo vratio u vrh bh. nogometa

Ivanković pred derbi: Drago mi je što se Željo vratio u vrh bh. nogometa
20.09.2024.
u 14:41
Jedan od derbija 7. kola WWin lige BiH igrat će se u subotu na Grbavici gdje će snage odmjeriti Željezničar i Zrinjski
Pogledaj originalni članak

Nakon što su „plemići“ proteklog vikenda ugostili aktualnog prvaka BiH, momčad Borca (1:1), u subotu gostuju kod Željezničara, koji je trenutno drugoplasirana momčad na ljestvici.

- Nakon jednog derbija u kratkom vremenu dolazi nam drugi. Odradili smo nekoliko treninga, maksimalno smo se pripremili tako da očekujem u subotu dobru utakmicu, maksimalno zalaganje s naše strane i, normalno, želja je da idemo na pobjedu i da dođemo do tri boda - najavio je subotnji ogled trener Zrinjskog Mario Ivanković.

Zbog obveza u europskim natjecanjima Zrinjski je do sada odigrao četiri utakmice, upisavši tri pobjede i jedan remi, dok je Željezničar u svojih šest utakmica zabilježio četiri pobjede, remi i poraz.

Zanimljivo je da su „plavi“ tri pobjede ostvarili u gostima, dok na domaćem terenu imaju po jedan poraz, remi i pobjedu.

- Možda na strani igraju pod manjim pritiskom ili se jednostavno tako dogodilo, ne znam. Ja se nadam da će se ta tradicija nastaviti i u ovom kolu - prokomentirao je Ivanković dosadašnji učinak sarajevskog kluba.

Dodao je kako je ekipa Denisa Ćorića svakako bolja momčad u odnosu na prošlogodišnju te da ga raduje povratak Željezničar u vrh bh. nogometa.

- Imam simpatije prema Želji, prvenstveno zbog navijača i atmosfere na Grbavici, i stvarno želim da se Željo vrati na vrh, kao što je moja želja da to isto već sutra napravi Čelik. Želim da imamo što više kvalitetnih klubova, da igramo na dobrim stadionima sa što više gledatelja. I igrači i navijači žele takve utakmice. Svaki igrač zna kakva je razlika igrati pred 500 ili pred 15.000 ljudi - kazao je trener Zrinjskog.

Što se tiče igračkog kadra Zrinjskog, nakon što se u momčad vratio Josip Ćorluka, u konkurenciju za subotnju utakmicu bit će i veznjak Antonio Ivančić.

- Imamo još nekih manjih problema s ozljedama, ali imamo 22 spremna igrača koji znaju da nas čeka snažan protivnik i paklena atmosfera. Oni moraju od prve do zadnje minute biti koncentrirani i odgovoriti na izazove koji nas očekuju na terenu – istaknuo je Ivanković.

Utakmica Željezničar – Zrinjski igra se u subotu od 20.45 sati.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.